Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“CIUTAT EN ACCIÓ”: Barcelona reflexionarà durant la Smart City Week sobre un model de ciutat “intel·ligent, humana i democràtica”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

bcn

L’edició d’enguany proposa més de cinquanta activitats per acostar la tecnologia més “ètica” a la ciutadania

Barcelona reflexionarà durant una setmana sobre com caminar cap a un model de ciutat “intel·ligent, humana i democràtica”. Sota el títol ‘Ciutat en acció’, l’edició d’enguany de la Smart City Week acollirà entre l’11 i el 17 de novembre diverses activitats al voltant de com les tecnologies poden servir per aconseguir un entorn urbà “més sostenible, just i inclusiu”. La tercera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha destacat en roda de premsa que les activitats i els tallers que es faran “posen en relació la tecnologia i la ciutadania perquè la tecnologia ensenyi la cara més ètica i humana”.

Després de la primera edició l’any passat, en aquesta ocasió es tractaran temes com la cultura, la participació ciutadana i la perspectiva de gènere dins l’ecosistema de les ciutats intel·ligents. “Les activitats d’enguany ja no només parlen de la ciutat en termes de territori o sòl”, ha afirmat Bonet. En l’agenda hi ha diàlegs, visites guiades, portes obertes, activitats familiars o tallers, amb la idea d’atraure tots els perfils possibles de ciutadà. Destaquen, entre altres, l’activitat ‘Diplomàcia científica per a ciutats’, sobre solucions als desafiaments globals; ‘Ciutat, tecnologia i imaginaris distòpics’, una conferència que reconstruirà les ciutats utòpiques en la ficció; o ‘Criminalització de la protesta a la ciutat. Present i futur’. Preguntada per si aquesta proposta té a veure amb els aldarulls dels darrers dies a Barcelona, Bonet ho ha negat i ha explicat que el programa d’actes s’està treballant des del mes de febrer. Aquesta activitat va ser proposada per GRECS-UB i es farà el dia 15 de novembre al Campus Raval de la UB. En total, són més de cinquanta activitats programades als deu districtes de la ciutat amb la col·laboració de desenes d’entitats, universitats, escoles, fundacions i xarxes veïnals. El centre neuràlgic de la Smart City Week serà, però, principalment Ca l’Alier, al Poblenou. Aquí es farà, per exemple, el taller ‘Fes el teu propi kit d’autodefensa digital’, o la Citython, una iniciativa per resoldre reptes per millorar la vida a la ciutat a través de l’elaboració de dades sobre urbanisme. Segons ha explicat durant la roda de premsa Michael Donaldson, el comissionat d’Innovació Digital, l’objectiu d’aquesta segona edició és superar les xifres de participació de l’any passat, quan prop de 2.000 persones van participar a la Smart City Week. L’esdeveniment, iniciativa de l’ajuntament coordinada per la Fundació BIT Habitat, complementa per segon any consecutiu un altre esdeveniment de grans dimensions: l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), una fira internacional amb seu a Barcelona que ja ha celebrat set edicions arreu del món. L’edició de 2018 de la fira va rebre més de 21.000 visitants. Mentre que la Smart City Week es farà entre l’11 i el 17 de novembre, el congrés internacional es farà entre 19 i el 21 del mateix mes.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere