Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Educació de la Generalitat de Catalunya promou la robòtica al Saló INDUSTRY amb la demostració d’alumnes del Catskills

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

catskills

Durant el Saló se celebraran dues demostracions de les competicions Catskills de Robòtica mòbil i de Robòtica industrial

El Departament també participa al Congrés de Ciberseguretat de Barcelona amb un estand on s’informarà sobre els cicles d’FP relacionats amb la informàtica i la ciberseguretat

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya promourà els cicles formatius relacionats amb la programació i la robòtica durant la celebració del Saló INDUSTRY. Amb aquest objectiu, el Departament donarà a conèixer a les empreses i als visitants els diferents títols, programes i serveis que s’ofereix a la formació professional en les famílies d’Electricitat i electrònica, Fabricació mecànica, Instal·lació i manteniment, i Informàtica i comunicacions. La fira se celebra fins dijous, en el marc de la Barcelona Industry Week.

Així, el Saló acollirà les competicions Catskills de Robòtica mòbil i de Robòtica industrial que permetran als alumnes dels diferents cicles d’FP mostrar les seves habilitats en les diferents professions per les quals s’estan formant. Enguany aquesta demostració de Catskills se celebra en el marc d’una fira sectorial i en un entorn empresarial.

Un total de 16 joves de 4 centres educatius catalans competiran per demostrar les seves habilitats i capacitats dissenyant, ajustant i programant solucions de robòtica mòbil als reptes plantejats per un jurat. Els visitants del Saló podran veure les presentacions dels alumnes i l’execució de les proves per part dels robots, que hauran de superar reptes com ara desplaçar-se, sortejar obstacles o aixecar i transportar objectes.

L’alumnat prové dels següents instituts: Institut Anna Gironella de Mundet (Barcelona), Institut de Vic, Institut Palau Ausit (Ripollet) i Institut Jaume Huguet (Valls).

Entre els visitants del Saló es donaran a conèixer els cicles formatius de les famílies professionals d’Electricitat i electrònica i de Fabricació mecànica, especialment:

  • Automatització i Robòtica Industrial (Grau superior), actualment amb una matrícula de 1.800 alumnes de 34 centres.
  • Mecatrònica Industrial (Grau superior), que cursen 1.056 alumnes de 30 centres.

Al mateix recinte i durant els mateixos dies se celebra el Congrés de Ciberseguretat “Barcelona Cybersecurity Congress” i el Departament donarà a conèixer el cicle formatiu de la família d’Informàtica i Comunicacions, en concret el d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, en el perfil professional de Ciberseguretat (Grau superior), que actualment es pot cursar a 10 centres educatius, amb 405 alumnes de primer i segon curs.

El Saló també incorporarà un estand per promoure l’FP dual, atès que són molts els cicles formatius que es poden cursar en aquesta modalitat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere