Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

‘What Walaa Wants’, el “Docs Barcelona del Mes” de novembre, s’estrena subtitulat en català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

doc

El film What Walaa Wants, el Docs Barcelona del Mes de novembre, es podrà veure a 43 sales de Catalunya i 3 de les Illes Balears en versió original subtitulada en català (VOSC), amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Walaa és una noia adolescent que viu a un camp de refugiats a Palestina. És valenta i obstinada, i ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix es convertirà en una de les poques dones policies que hi ha a Cisjordània. Encara és jove i immadura, però la resignació no forma part del seu vocabulari.

La vida de la Walaa està marcada per l’instint de supervivència i la superació de grans obstacles. Després de vuit anys, la seva mare surt de presó on havia estat, condemnada per haver ajudat un terrorista suïcida. El seu germà petit pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer. Tot això suposa un niu de contradiccions per als programes de futur de la Walaa.

Una pel·lícula que ens apropa a la vida d’una noia des dels 15 fins als 21 anys que, disposada a arribar fins al final, s’atreveix a qüestionar allò establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten.

Aquest documental ha estat reconegut a festivals com ara: Berlinale 2018 (Alemanya); Hot Docs 2018 (Canadà); Edinburgh Film Festival 2018 (Escòcia); Margaret Mead Film Festival 2018 (Estats Units); Cork International Film Festival 2018 (Irlanda); Canadian Film Awards 2019 (Canadà) i Sofia International Film Festival 2019 (Bulgària).

Es podrà veure a partir de dijous, 7 de novembre, a 46 sales en versió original subtitulada en català.

El Docs Barcelona del Mes és una iniciativa de l’empresa Parallel 40, nascuda en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa, l’any 2004, que té l’objectiu d’apropar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible, d’augmentar el nombre de sales que vulguin programar cinema documental de qualitat i de contribuir a crear en la població un hàbit. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere