Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

1ª edició del Seminari ‘Comunicació i/o Política’, un espai de reflexió i debat entorn el moment actual a la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

comunicacio-politica-cartell

Els dies 20 i 21 de novembre la Facultat acollirà una trobada dedicada a analitzar i debatre la relació entre el fet comunicatiu i el poder polític.

Per primera vegada, la Facultat de Filologia i Comunicació celebrarà unes jornades dedicades a l’estudi de la comunicació política. Es tracta del seminari ‘Comunicació i/o Política’, una oportunitat per reflexionar, debatre i conèixer recerques relacionades amb qüestions tan actuals com l’storytelling , tractament de la política des de la ficció o la intensa relació entre els mitjans de comunicació i els poders polítics, entre d’altres. Aquesta iniciativa compta amb el suport del Departament de Filologia Hispànica, Teoria de la Literatura i Comunicació de la Facultat.

La celebració d’aquesta primera edició té com a objectiu posar en comú i debatre amb diversos investigadors la relació i l’associació entre els conceptes ‘Comunicació’ i ‘Política’, un binomi tot sovint indissociable però que es pot analitzar des de diversos punts de vista. Les jornades s’estructuraran en dues conferències magistrals i tres àmbits temàtics de treball: La construcció del relat polític, La ficció i la política Els llenguatges de la política . El seminari comptarà amb les ponències de noms clau en el món de la comunicació política i institucional com Luis Arroyo, Fundador i president de la consultora Asesores de Comunicación Pública i autor d’obres de referència com El poder político en escena Frases como puños, i també Carlos Alonso, d irector general de la consultora La Fàbrica de los Discursos. Les sessions se celebraran a l’Aula Joan Maragall i Gabriel Oliver.

Un cop d’ull a la realitat política des de la ficció

Durant la tarda del dimecres 20 de novembre, l’aula Gabriel Oliver acollirà la presentació de diverses comunicacions a càrrec d’investigadors de la Facultat sobre el tractament de la política des de la ficció, concretament, en el cinema i les sèries. Posteriorment, se celebrarà un debat que comptarà amb la presència de guionistes dels programes Polònia Està passant de Televisió de Catalunya, dos espais d’èxit que de manera regular tracten l’actualitat política des de la visió de l’humor.

Un grup de recerca dedicat a l’anàlisi del discurs i la comunicació política

El Grup d’Anàlisi Multidisciplinària del Discurs i de la Comunicació Política es va impulsar l’any 2017 dins de l’aleshores Facultat de Filologia com a grup reconegut per la Generalitat de Catalunya. A través de la recerca, el Grup vol fer un pas endavant en l’anàlisi de la comunicació política des de l’òptica de la construcció del discurs i del relat, però també amb la mirada posada en els mitjans de comunicació i les tecnologies de la comunicació com a elements imprescindibles per a la seva difusió i anàlisi.♦

Consulteu el programa de la jornada

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere