Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“Molecular Games”, una nova app d’innovació docent per aprendre biologia molecular impulsada des de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

molecular-games-app.jpg_1196206075

Molecular Games” és una aplicació de mòbil adreçada a estudiants universitaris de Biologia, Medicina, Farmàcia, Ciències Biomèdiques, Enginyeria Biomèdica i graus relacionats, que permet reforçar d’una manera lúdica conceptes i activitats que s’han treballat a classe, així com familiaritzar-se amb el treball dels biòlegs moleculars professionals (accés a bases de dades, consulta d’articles científics, etc.). 

Impulsada des del Departament de Biomedicina de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, l’app consisteix en una sèrie de proves amb un format que recorda un joc de pistes que els estudiants han de resoldre mitjançant els seus coneixements de biologia molecular. En aquesta primera edició, inclou quatre jocs successius que se centren en un gen humà específic que s’ha de descobrir. Al final del joc, també es descobrirà una mutació específica en aquest gen que té efectes dramàtics en la salut humana.

«És una manera divertida d’aprendre o refrescar els coneixements sobre l’estructura i la funció de l’ADN», explica Josep Saura, professor del Departament de Biomedicina i un dels impulsors d’aquesta eina d’innovació docent.

L’aplicació, que és en anglès, està adaptada al sistema Android (4.1 o posterior) i iOS (9.0 o posterior) i ha tingut el suport del programa Recerca, innovació i millora de la docència i l’aprenentatge (RIMDA), del Vicerectorat de Docència de la UB.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere