Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Què és el Projecte “CAMPUS DE LES ARTS” a Catalunya ? / INDISCIPLINES: Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts 28-30 /11/ 2019

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Imagen1

El Campus de les Arts és un projecte que reuneix els centres d’educació superior artística a Catalunya. Com a plataforma de debat i coneixement actiu des 2018, el Campus de les Arts es dedica a objectius compartits en relació amb les titulacions superiors (Màster i doctorat), la investigació acadèmica i la formació pedagògica, a més dels recursos humans, materials i econòmics relacionats amb aquests temes.

El projecte de Campus de les Arts està impulsat pel CoNCA, el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Catalunya, amb el lideratge de la Universitat de Barcelona.

 Representa les disciplines següents en el context de l’educació superior: les arts visuals; el disseny i la moda; el teatre, la dansa i les arts escèniques; la música clàssica, moderna i contemporània; el cinema i la producció audiovisual creativa; i la restauració i la conservació de béns artístics.

Ubicació futura a Can Ricart

El Campus de les Arts està projectat per a una ubicació futura en el recinte de Can Ricart, al barri del Poble Nou de Barcelona. El projecte restaurarà i transformarà un edifici industrial patrimonial del segle XIX, situat en l’entorn cultural del districte 22@. Can Ricart està concebut i dissenyat com un equipament per a l’ús conjunt dels diferents ensenyaments artístics superiors a Catalunya. En el mateix recinte es troba el centre de creació i producció artística Hangar.

​Participants i projectes futurs

El Campus de les Arts organitzarà Màsters i programes de doctorat, acollirà grups i projectes de recerca sobre la base de la cooperació entre els diferents centres, i es dedicarà a la formació de professorat per a l’educació bàsica i superior, per a tots els camps culturals. També s’ubicarà l’Observatori d’ensenyaments artístics de Catalunya. Al centre treballarà un equip de professionals tècnics i administratius per donar suport al projecte. Els mateixos centres participants al Campus de les Arts treballen activament per precisar les configuracions i usos de l’edifici.

Actualment el Campus de les Arts està participat per dinou centres d’educació superior, que en total sumen fins a 8000 estudiants.

Centres del Campus de les Arts

Facultat de Belles Arts-UB, Estudis d’Arts i Humanitats-UOC, ESCAC, EINA, Escola Massana, ELISAVA, ERAM, BAU, ESDI, ESMUC, ESDAP, ESCRBCC, Institut del Teatre, Conservatori del Liceu, Taller de Músics, Jam Session, IED, LCI-Feli Duce i Eòlia. Amb la participació d’Hangar i la col·laboració del CoNCA.♦

 

INDISCIPLINES: Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts

Barcelona / 28-30 Novembre, 2019

Seus: Universitat de Barcelona / Escola Superior de Música de CatalunyaOrganitza: Campus de les Arts

 

Campus de les Arts organitza el seu primer Congrés Internacional amb el títol INDISCIPLINES, amb el fi d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, amb interès per les dinàmiques de l’acadèmia. El congrés es celebrarà a Barcelona del 28 al 30 de novembre, 2019.

Amb el títol INDISCIPLINES, es convida a persones investigadores i creadors/es a reflexionar sobre les formes creatives de fer, comprendre i hibridar processos de recerca en diferents àrees temàtiques, més enllà dels tradicionals paradigmes i camps de coneixement compartimentats. Les aproximacions interdisciplinàries i trans-disciplinàries han posat en crisi la ‘disciplina’ com a força productora de formes de control i producció del coneixement, amb els seus protocols i metodologies propis. En contrast, el terme ‘indisciplina’ es presenta com a provocador, doncs ens remet a les dimensions socials i polítiques de la recerca, i a la capacitat de les arts per generar pensament divergent també des de l’acadèmia.

La temàtica del congrés correspon als propòsits de Campus de les Arts, un projecte de col·laboració entre 20 centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya, dedicats als camps de la música, el teatre, la dansa, el cine i la creació audiovisual, les arts visuals, el disseny, la moda i la conservació i restauració. Campus de les Arts és una plataforma que té com a un dels seus eixos articuladors la recerca artística i els recursos relacionats, juntament amb la transferència del coneixement. ♦

​    Programa … clicar aquí

 

IMATGE: Imatge projectada del centre de Campus de les Arts, Can Ricart, Barcelona.

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere