Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“La Panera” de la Universitat de Barcelona se solidaritza amb les persones refugiades

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

LOGOPANERA2019.jpg_1578199999

Com ja és habitual, amb l’arribada de les festes nadalenques la Universitat de Barcelona organitza la Panera solidària per apel·lar a la solidaritat de tota la comunitat universitària en favor d’una causa social. Enguany, l’import recaptat es destinarà íntegrament al Programa de suport de la UB a persones refugiades, coordinat per la Fundació Solidaritat UB. Hi ha dos lots en joc: la panera Galet i la panera Tió, totes dues farcides d’un munt de premis, que inclouen, per exemple, entrades per a alguns espectacles culturals, una experiència gastronòmica, cursos diversos, subscripcions a publicacions (com Sàpiens), activitats d’aventura (com un vol en helicòpter o una experiència de flotació), i fins i tot un viatge gratuït d’anada i tornada a les illes Balears, entre molts altres.

Fins al dia 16 de desembre a les 12 h, tots els membres de la comunitat UB poden comprar tantes participacions de 2 euros com vulguin. El mateix dilluns 16 es farà el sorteig, i el lliurament de premis als dos guanyadors serà el dimecres 18 de desembre.
  

Una iniciativa solidària consolidada

La d’enguany és la cinquena edició de la Panera, que, des dels seus inicis, no ha parat de créixer. L’any 2015 es posava en joc la primera Panera i es van recaptar més de 1.800 euros, que es van destinar a un projecte per a la inserció laboral de joves en risc d’exclusió social de la Fundació Solidaritat UB. En la segona edició, es va duplicar la recaptació i els 4.200 euros aconseguits es van donar a La Marató de TV3, dedicada aquell any a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. El 2017 es van aconseguir gairebé 4.700 euros, que es van destinar al projecte d’Amics de l’Hospital Sant Joan de Déu. Finalment, l’any passat, que es va superar la xifra dels 5.000 euros, es va donar la recaptació a un projecte de l’Obra Social Sant Joan de Déu per millorar el diagnòstic i la rehabilitació d’infants amb paràlisi cerebral.

Un programa que promou l’accés a l’educació superior de les persones refugiades

El setembre del 2015, la UB va crear el Programa de suport a persones refugiades i provinents de zones en conflicte, conscient que el desplaçament massiu de persones refugiades, especialment de les provinents de Síria, era una crisi d’abast global.

El programa, que ha rebut diversos reconeixements —com el Premi Magisterio 2017 o el Premi Diversitat 2019—, està coordinat per la Fundació Solidaritat i té com a finalitat principal promoure l’accés a l’educació superior de persones refugiades i provinents de zones en conflicte. El vaixell insígnia del programa és el Curs de transició a la universitat, per al qual anualment es concedeixen quinze beques, que inclouen manutenció i allotjament. Les beques es complementen amb accions de suport acadèmic, programes de mentoria, assessorament jurídic, assistència psicològica i suport a la integració laboral.

Una universitat compromesa amb els objectius de desenvolupament sostenible

En el marc del programa de suport, la Universitat també organitza diverses activitats d’informació, formació i sensibilització sobre la crisi de les persones refugiades (com el projecte Mare Nostrum, finançat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament), i participa en projectes europeus i de dimensió internacional, com RESCUE (Refugees Education Support in MENA countries) i inHERE (Higher Education Supporting Refugees in Europe). Aquest últim ha inclòs el programa de la UB dins del seu Catàleg de bones pràctiques en l’acollida de persones refugiades.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere