Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català crea el programa per a la presidència catalana de la Comunitat de Treball dels Pirineus 2019-2021

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

CTP_0

Catalunya assumirà la presidència del Consorci de la CTP el proper dijous en la reunió del plenari que se celebrarà a Jaca

El Govern ha aprovat la creació del programa per a la presidència catalana de la Comunitat de Treball dels Pirineus 2019-2021. La Generalitat de Catalunya rebrà el relleu de la presidència del Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus, que ara exerceix l’Aragó, el pròxim dia 28 de novembre durant el Consell Plenari de l’entitat de cooperació transfronterera.

El programa per a la presidència catalana de la Comunitat de Treball dels Pirineus 2019-2021 té assignades les funcions d’organitzar les reunions del Comitè executiu i els Consells plenaris de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) i elaborar-ne el pla de treball. També preveu realitzar el seguiment de les accions acordades per a l’execució del pla de treball. El programa consta de dos òrgans: els grups de treball i la coordinació.

La Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència garantirà la coordinació amb les activitats desenvolupades en el marc de la participació ordinària de la Generalitat de Catalunya a la CTP.

Així mateix, es crea un Comitè de coordinació format per la persona responsable del Programa i les persones titulars de la Secretaria general de la CTP, de la Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis i de la Direcció General de Promoció Econòmica, Competència i Regulació. 

Comunitat de Treball dels Pirineus

La CTP és una associació de cooperació transfronterera creada per les regions franceses d’Aquitània, Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló; les comunitats autònomes d’Euskadi, Aragó, Navarra i Catalunya, i el Principat d’Andorra. Es va constituir mitjançant el Protocol d’acord constitutiu de la Comunitat de Treball dels Pirineus, firmat a Bordeus el 15 d’abril de 1983.

El Consorci de la CTP  és un organisme públic de cooperació transfronterera, creat el 17 de març de 2005, mitjançant el Conveni interadministratiu de cooperació transfronterera entre entitats membres de la CTP, a l’empara del Tractat entre el Regne d’Espanya i la República Francesa sobre cooperació transfronterera entre entitats territorials (Baiona, 10 de març de 1995). Posteriorment, en data 15 de novembre de 2012, es formalitza el conveni d’adhesió de l’Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere