Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Erasmus+ selecciona una xarxa europea impulsada per la Generalitat de Catalunya per promoure la cultura digital a l’escola

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Digital

El projecte desenvoluparà i compartirà recursos educatius a favor de les competències digitals dels alumnes

L’Agència Nacional del programa Erasmus+ ha seleccionat un projecte impulsat pel Departament d’Educació de la Generalitat per desenvolupar i compartir amb altres regions europees recursos educatius a favor de les competències digitals dels alumnes, així com l’intercanvi de bones pràctiques en aquest camp.

Es tracta de la xarxa EduRegio, Digital Regions for Education, que integren les autoritats educatives de Trento (Itàlia), Coimbra (Portugal), Göteborg (Suècia) i Castella i Lleó, a més a més del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com a coordinador. El sisè component de l’associació estratègica és European Schoolnet, consorci de 34 ministeris d’educació europeus que impulsa la innovació educativa a nivell d’Europa.

Recentment, amb motiu de la jornada de presentació del programa Mòbils.Edu del Departament d’Educació, Barcelona ha acollit una trobada de membres d’aquesta xarxa, procedents de cadascuna de les regions participants. L’objectiu de l’EduRegio és poder mantenir una xarxa permanent d’autoritats educatives europees que s’han d’enfrontar a reptes similars, derivats de la ràpida evolució de les tecnologia i de la metodologia relacionades amb la seva aplicació a les aules.

El projecte ha estat impulsat per la Direcció General d’Innovació, Recerca i Cultura del Departament d’Educació. La directora general, Mar Camacho, ha mostrat la seva satisfacció per la inclusió del projecte al programa Erasmus+, tenint en compte que, a tot l’estat, es van presentar a la convocatòria una alta concurrència de propostes de cooperació per a la innovació.

Els participants de l’EduRegio treballaran per la millora de la competència digital de la comunitat educativa en el seu conjunt per fer front als reptes de la ciutadania a l’era digital. Els objectius pedagògics del projecte es duran a terme gràcies al disseny d’un manual de recomanacions per a responsables polítics en l’àmbit de l’educació, recursos pedagògics directament aplicables a l’aula i un curs orientat a docents, entre d’altres.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere