Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

LES QUOTES DE GÈNERE, tema de la conferència que clou el cicle “Dona i Tecnologia: un tàndem de futur” coorganitzat per la UPC i el Palau Macaya (3/12/2019)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

genere-igualtat-paritat-equilibri

 

“Quotes de gènere per aconseguir la igualtat? El cas de Suècia” és el títol de la conferència de cloenda del cicle “Dona i Tecnologia: un tàndem de futur” que ha portat a terme la Universitat Politècnica de Catalunya durant aquest 2019 en col·laboració amb el Palau Macaya. La conferència anirà a càrrec d’Anita Nyberg, professora emèrita de la Stockholm University.

Les quotes de gènere poden ser una via per pal·liar situacions d’accés desigual entre homes i dones a càrrecs de responsabilitat en empreses, de representativitat desigual als partits polítics i als governs, de progrés professional desigual entre el professorat de les universitats… N’hi ha que consideren aquesta via vàlida i necessària, d’altres la veuen com un recurs pal·liatiu que es pot convertir en una trampa, i també hi ha qui pensa que és una mesura totalment injusta. Poden ser les quotes una eina més per transformar la societat i fer-la més igualitària?

Aquest és el tema sobre el què versarà la conferència ‘Quotes de gènere per aconseguir la igualtat? El cas de Suècia’, a càrrec d’Anita Nyberg, professora emèrita de la Stockholm University i exsecretària del Comitè Suec per a la Distribució del Poder Econòmic i dels Recursos Econòmics entre Dones i Homes. I és que Suècia té una llarga tradició de polítiques d’igualtat de gènere: en el darrer Índex d’Igualtat de Gènere (2019) publicat per l’European Institute for Gender Equality (EIGE), Suècia apareix al capdamunt de la llista. La conferència plantejarà si les quotes de gènere han tingut cap paper en l’assoliment d’aquesta fita i en quines àrees.

La conferència tindrà lloc dimarts, 3 de desembre, a les 18.30 hores, al Palau Macaya de Barcelona (Passeig de Sant Joan, 108) i comptarà amb la intervenció del rector de la UPC, Francesc Torres. A banda de la conferència, en què hi haurà traducció simultània de l’anglès al català, a la sessió de cloenda del cicle també es farà una presentació de les conclusions més rellevants del programa, que ha comptat amb la direcció científica de la professora i investigadora de la Facultat d’Informàtica de Barcelona (FIB) de la UPC Núria Castell. En els 11 tallers que s’han realitzat en aquest cicle hi han participat 200 persones i en la totalitat de les activitats programades, 400 persones.♦

Inscripcions a la conferència: ‘Quotes de gènere per aconseguir la igualtat? El cas de Suècia’

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere