Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La iniciativa llibertària “El Lokal” presenta la Col·lecció ‘Històries del Raval’ de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

histories_raval_0

L’edició dona a conèixer el barri del Raval de Barcelona amb la recopilació de moments, carrers, persones i grups que han treballat en la transformació social i el retorn de la dignitat i la justícia al veïnat.

S’ha presentat (28/11/2019) la ‘Col·lecció Històries del Raval’, a la Biblioteca Sant Pau Santa Creu de Barcelona. És una col·lecció editada per El Lokal que dona a conèixer el barri del Raval través de moments, carrers, persones i grups que treballaren per canviar l’ordre imposat i retornar la dignitat i la justícia als seus habitants.

‘Digueu que parla el noi de sucre’ (Abel Escribano) és un dels volums de la col·lecció, el qual recull notes biogràfiques de Salvador Seguí en el decurs del moviment obrer. Salvador Seguí va ser un dels líders més destacats del moviment anarcosindicalista de Catalunya de principi del segle XX.

Manel Aisa Pàmpols és autor del volum 4 de la col·lecció, titulat ‘Estimat carrer Aurora’. El carrer Aurora ha adquirit un significat especial per als moviments socials del barri que atorguen un significat singular a l’espai alliberat Àgora Juan Andrés Benítez, que desperten debats entorn a la propietat, l’ús de la terra o sobre l’especulació. Pàmpols també és autor del llibret ‘Ada Martí Vall. El sueño de la conciencia’. Parlar sobre Martí és parlar sobre periodisme durant la guerra civil, de la premsa de les dones lliures i de les Joventuts llibertàries de 1936-37.

Dolors Marin Silvestre signa el volum ‘Escenarios de la memoria: Mujeres obreras en el Raval’, que articula el moviment col·lectiu alternatiu més important del sigle XIX i els primeros 30 anys del XX, que va impregnar associacions de tot tipus, els incipients sindicats o algunes opcions partidistes.

Un altre volum de la col·lecció és ‘Violencia y muerte de Juan Andrés Benítez’. Escrit per l’Assemblea del Raval, el text és un tribut a Benítez, que el 2013 va patir violència institucional de l’Estat fins les darreres conseqüències.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere