Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Projecte “Escola de pensament computacional”: nous acords governamentals per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

inf

Nou conveni entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Educació espanyol basat en el desenvolupament del projecte “Escola de pensament computacional”

El Govern català ha aprovat (3/12/2019) subscriure un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i el Ministeri d’Educació espanyol per promoure la programació informàtica al batxillerat i a la formació professional. El conveni entre totes dues administracions suposarà dur a terme un projecte, anomenat “Escola de pensament computacional”, que fomenti l’ús de la programació de robots per treballar la informàtica, electrònica i mecànica com a recurs educatiu en el batxillerat i en l’FP.

Per això, es preveuen un seguit d’actuacions per desenvolupar el projecte. Entre elles, l’elaboració de recursos educatius, de cursos de formació en xarxa i seminaris presencials, la difusió de bones pràctiques entre centres, la realització de projectes col·laboratius intercentres, l’avaluació del programa i l’elaboració d’informes de resultats.

D’aquesta manera, el Govern vol afavorir aquelles iniciatives que redueixin l’abandonament prematur, que millorin els resultats educatius de l’alumnat, que fomentin l’ocupabilitat entre els joves i que estimulin l’esperit emprenedor dels estudiants.

Fruit de l’acord, el Departament d’Educació es compromet a participar en la planificació del projecte, en el seu seguiment i avaluació. De la seva banda, el Ministeri d’Educació elaborarà els recursos necessaris, gestionarà el curs de formació, avaluarà el projecte i difondrà les bones pràctiques. El conveni tindrà vigència durant un any.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere