Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

PROJECTE EUROPEU INSTrUCT de formació en tabaquisme amb l’ICO i les universitats de Lleida i Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

projecte I

El Projecte INSTrUCT liderat per l’Institut Català d’Oncologia (ICO), compta amb un finançament de 360.596 euros de les beques Erasmus+ i tindrà una durada de tres anys.

El Projecte INSTrUCT proporcionarà a l’alumnat continguts bàsics sobre com donar suport als fumadors perquè deixin l’hàbit, de manera que puguin contribuir a combatre l’epidèmia del tabac, que provoca gairebé 700.000 morts anuals a Europa.

Aquesta formació oberta es testarà inicialment entre estudiants d’infermeria de les institucions implicades.

Al Projecte INSTrUCT hi prenen part l’ICO i les universitats de Lleida, Barcelona, Navarra i Lliure de Brussel·les (Bèlgica), el Col·legi Erasme de Brussel·les, el King’s College de Londres (Regne Unit) i l’Escola Superior d’Infermeria de Coïmbra (Portugal). 

El Projecte INSTrUCT a la UdL

Comentaris recollits pel Servei de premsa de la UdL: 

La degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la UdL, Judith Roca, i el professor del grau en Tècniques d’Interacció Digital i Computació de l’Escola Politècnica Superior, Jordi Vilaplana, coordinen la part del projecte que correspon a la UdL.

A banda de participar en la prova pilot amb l’estudiantat d’Infermeria, la Universitat de Lleida s’encarregarà de desenvolupar l’eina de simulació virtual, és a dir, un programa informàtic perquè l’estudiantat pugui realitzar la part més pràctica de la formació.

Mitjançant vídeos amb actors, que es gravaran al centre de simulació clínica 4DHealth d’Igualada, recrearan l’entorn d’una consulta en què l’alumnat haurà d’atendre suposats pacients. Vilaplana explica que “dissenyarem un arbre de decisions perquè, depenent de les opcions triades per l’estudiant, es vagin succeint les respostes del malalt”.

La formació en línia inclourà, a més de la informació teòrica i la simulació pràctica que dissenya la UdL, una guia d’implementació per a professorat que estarà disponible en quatre idiomes (anglès, francès, espanyol i portuguès). També està previst que pugui ser utilitzada, i fàcilment introduïda, en els plans d’estudi de les diferents titulacions en Ciències de la Salut (incloent Medicina, Farmàcia, etc.).

La degana d’Infermeria i Fisioteràpia explica que “cada institució implicada decidirà com fer-ho, si dedicar una part d’una assignatura o una de sencera”. En el cas de la UdL, la formació sobre tabaquisme s’inclourà a l’assignatura Pràctica basada en l’evidència i cures integrals del grau d’Infermeria, “tot i que també volem oferir-la com a matèria transversal perquè pugui apuntar-se estudiantat d’altres graus”, afegeix Roca.

 Fotografia: Els professors Judith Roca i Jordi Vilaplana coordinadors del Projecte a la UdL / Foto: UdL ©

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere