Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ja sabem els guanyadors de la setena edició de ILLUSTRACIENCIA, Premi Internacional de Il·lustració Científica i Naturalista

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

Paulo Presto i Elvis Antonio Salazar són els guanyadors de la setena edició de “Illustraciencia, Premi Internacional de Il·lustració Científica i Naturalista”.

Les seves obres, Threadfin Morfology i Passeriformes de Santiago de Xile, han estat seleccionats per un jurat professional, format per membres de comitè assessor de Illustraciencia i representants del Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN-CSIC) i la Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), com a guanyadores de la categoria científica i naturalista respectivament d’entre les 40 propostes finalistes Cadascun dels autors de les obres guanyades afectades una dotació econòmica de 600 €.

image-1

Guanyadora de la categoria d’il·lustració científica: Threadfin Morfology, de Paulo Presti. La il·lustració mostra un cos general polinémic, representat per Polydactylus virginicus i les següents estructures anatòmiques: arc mandibular (Polynemus paradiseus), arc hiopalatí (Galeoides decadactylus) i faixa pectoral (Pentanemus quinquarius).

D’entre les més de 400 obres presentades, el comitè d’experts de Illustraciencia va seleccionar les 40 que formaran part de l’exposició itinerant que estarà a les sales de l’MNCN des de l’1 d’abril a el 24 de maig de 2020 per després viatjar a diferents ciutats gràcies a la col·laboració de la Vicepresidència Adjunta de Cultura Científica del CSIC.

image-2

Guanyadora de la categoria d’il·lustració naturalista: Passeriformes de Santiago de Xile, de Elvis Antonio Salazar. En la il·lustració figuren els següents ocells, d’esquerra a dreta i de dalt a baix: (A) Chincol, Zonotrichia capensis, (B) Loica, Alosa pradenca de cua llarga, (C) Cadernera, Spinus barbata, (D) Rara, Phytotoma rara, (I) Tordo, Curaeus curaeus, (F) Merla, Molothrus bonariensis, (G) Fiofio, Elaenia albiceps, (H) Checán, Troglodytes Aedón, (I) Tenca, Mimus thenca, (J) Pardals mascle i femella, Passer domesticus i (K) Col·legial, Lessonia rufa.

 Així mateix el jurat ha concedit una menció especial a les obres Nightjar, de Kristina Khlebinovka, i Granota Cristall, de Luis Alonso Diatchenko, a la categoria d’il·lustració científica; i a les obres Antropocè, de Juan Francisco Rodríguez García, i El Netejador de Cavalls, de Camilo Enrique Maldonado Marín, en la categoria d’il·lustració naturalista. Maldonado, a més, també és el guanyador de el premi especial de el públic, de manera que rebrà un certificat meritori atorgat per Illustraciencia.

image-3

Obra guanyadora de el premi de el públic. El netejador de cavalls, de Camilo Enrique Maldonado Marín. la il·lustració representa l’espècie Crotophaga sulcirostris, que a Xile rep el nom d’au matacaballos causa de la seva alimentació, que consisteix en insectes i paràsits principalment de cavalls i bestiar, els quals es menja posant sobre de l’animal. els vilatans pensaven que aquestes aus causaven ferides al cos dels cavalls que els causaven la mort.

ILLUSTRACIENCIA és una iniciativa organitzada pel Museo Nacional de Ciencias Naturales (MNCN-CSIC) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica que compta amb la col·laboració de la Fundación Española por a la Ciencia y la Tecnología (FECYT) – Ministerio de Ciència, Innovación y Universidades i “la Caixa”.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere