Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

PROGRAMA Beatriu de Pinós: El Govern català destina 8,6 milions d’euros per a la incorporació de 60 investigadors postdoctorals al sistema català de recerca

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo bp

La nova edició del programa Beatriu de Pinós obre termini de sol·licituds fins al proper 3 de febrer

La línia d’ajuts adreçada a investigadors amb experiència postdoctoral a l’estranger manté la durada dels contractes fins als tres anys

Secretaria d’Universitats i Recerca destinarà una dotació de 8.658.000 euros a la convocatòria 2019 del programa Beatriu de Pinós (BP2019) d’ajuts a la contractació de personal investigador postdoctoral al sistema català de ciència i tecnologia. El programa permetrà contractar un total de 60 investigadors amb experiència postdoctoral a l’estranger que es podran incorporar a qualsevol universitat, centre de recerca o fundació hospitalària de Catalunya.

Tal com es va introduir en l’edició de 2018, la convocatòria d’enguany manté la durada dels contractes de tres anys, així com l’increment salarial i els diners complementaris per a realitzar activitats de recerca i desenvolupament professional.

El director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, ha destacat que el programa Beatriu de Pinós és “una eina de gran utilitat en l’objectiu estratègic del sistema català de recerca d’atreure i retenir talent”. En opinió de Gómez Pallarès, aquests ajuts “ens posicionen internacionalment i contribueixen a consolidar la bona valoració del nostre sistema entre els joves investigadors d’arreu del món en moments claus per a la consolidació de la seva carrera”.

El termini de presentació de sol·licituds al programa Beatriu de Pinós comença avui i restarà obert fins al 3 de febrer de 2020 a les 14.00h. El BP2019 es gestiona a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i les propostes són avaluades per experts independents de prestigi internacional i mitjançant un procés de selecció que garanteix la igualtat d’oportunitats. Les persones candidates han d’acreditar un mínim de dos anys d’experiència postdoctoral a l’estranger.

El programa Beatriu de Pinós també ofereix al personal investigador formació en competències transversals per millorar les seves perspectives professionals. A més, fomenta la ciència oberta i les activitats de divulgació per fer conèixer els resultats de la recerca a la societat i per fomentar les vocacions científiques.

Cofinançament europeu dins del programa marc Horizon 2020

El programa Beatriu de Pinós es convoca anualment des de 2005 i ha permès la contractació de 649 investigadors i investigadores per part de les entitats de recerca catalanes. El BP2019 està cofinançat pel programa europeu Marie Sklodowska Curie – COFUND, dins del programa marc de recerca i innovació Horizon 2020. Aquests fons s’han aconseguit  a través d’una convocatòria competitiva on es van presentar més de 130 projectes de mobilitat i formació d’investigadors de tot Europa i dels quals es van finançar 13, i l’AGAUR va obtenir la millor puntuació. Els ajuts s’insereix en l’objectiu de l’estratègia Europa 2020 de la Unió Europea d’augmentar el nombre i la mobilitat del personal investigador.

En aquest sentit, el programa Beatriu de Pinós contribueix a la consolidació d’un espai europeu de recerca, incentivant l’atracció de personal investigador amb potencial per destacar en el seu camp de recerca. L’objectiu del programa també és aportar aquest potencial a les institucions de recerca catalanes per enfortir la capacitat d’investigació científica del país.

Tota la informació sobre la presentació de sol·licituds i la tramitació dels ajuts es pot consultar al web http://agaur.gencat.cat.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere