Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat de Catalunya signa un acord amb la Universitat de Bristol per impulsar solucions basades en 5G i Tecnologies Digitals Avançades

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

5G

L’acord de col·laboració preveu l’impuls de projectes pilot innovadors amb 5G entre la Universitat de Bristol i Catalunya, a través del Centre de recerca i2cat

El Conseller Puigneró ha viatjat al Regne Unit, convidat per la Universitat de Surrey, per explicar l’estratègia digital del Govern de Catalunya

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, i el vicerector de la Universitat de Bristol, Erik Lithander, han signat (12/12/2019) un acord de col·laboració per impulsar solucions basades en 5G i Tecnologies Digitals Avançades. L’acord contempla el desenvolupament de projectes pilot en entorns reals amb l’ús de tecnologies digitals avançades (TDA), especialment en l’àmbit de la a 5G.

Així, es preveu la transferència mútua de coneixements tecnològics en els àmbits d’interès comú entre Catalunya, a través del centre de recerca i2cat, i la Universitat de Bristol.

A més, han acordat treballar plegats per promoure la presència de la dona en el sector TIC i la seva participació en l’economia digital.

Puigneró ha signat el conveni com a president del Patronat de la Fundació i2cat i ha convidat les autoritats universitàries a conèixer i col·laborar en tots els projectes que el Govern ha impulsat en l’àmbit de les tecnologies digitals avançades, com ara les estratègies 5G, blockchain i d’Intel·ligència artificial.

El conseller Puigneró ha assegurat que “l’estratègia 5G de Catalunya avui comença la seva internacionalització i ho fa de la mà del centre i2Cat, pioner en recerca de tecnologia a Catalunya, que estableix una aliança amb la Universitat de Bristol”.

Puigneró ha explicat que “Catalunya vol ser la capital 5G del sud d’Europa i per això el Govern va aprovar l’Estratègia 5G de Catalunya a principis d’any” .

“En aquest poc més d’un any hem impulsat projectes pilot a Barcelona però també arreu de Catalunya. Ara fem un pas més enllà i decidim unir esforços amb les iniciatives pioneres a nivell internacional”, ha afegit.

 Surrey i Bristol, dos referents en 5G

L’acord s’emmarca en el viatge del conseller al Regne Unit, convidat per la Universitat de Surrey per explicar l’estratègia digital del Govern de Catalunya.

Puigneró ha pronunciat una conferència a l’Escola de Negocis de la Universitat de Surrey i hi ha explicat l’aposta del Govern de Catalunya per la innovació i el progrés econòmic i social del país. Durant la visita, el conseller ha visitat el Centre d’Innovació 5G de la universitat.

Precisament les Universitats de Surrey i Bristol són avui dos referents en el desplegament del 5G a Regne Unit. Es tracta de dues de les tres universitats que tenen l’encàrrec del govern per desenvolupar una xarxa pilot d’aquesta tecnologia al país, que serà la base del futur desplegament a tot el territori.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere