Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Consumidors i empreses s’estalviaran diners gràcies a la nova normativa de la Unió Europea sobre pagaments transfronterers

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

transfr

A partir d’ara sortiran més bé de preu els pagaments transfronterers en euros que facin els consumidors i les empreses dels estats membres de la UE no pertanyents a la zona euro.

La nova normativa de la UE garantirà que tots els pagaments transfronterers fets en euros en aquells estats membres que no pertanyen a la zona euro (Bulgària, República Txeca, Croàcia, Dinamarca, Hongria, Islàndia, Liechtenstein, Noruega, Polònia, Romania i Suècia) hagin de pagar només les mateixes comissions que en el cas dels pagaments nacionals. Per exemple, un consumidor búlgar que vulgui enviar euros a l’estranger pagarà la mateixa comissió que si fa una transferència en moneda local dins del seu país. En d’altres paraules, a partir d’ara es reduiran o suprimiran del tot les comissions que es cobraven per fer pagaments transfronterers en euros.

«Aquesta nova normativa europea permetrà que els pagaments transfronterers en euros que faci qualsevol ciutadà o empresa europeus surtin molt més bé de preu o fins i tot no costin res. Aquest és un molt bon exemple, positiu i concret, dels avantatges que suposa per als consumidors europeus el mercat únic. Per exemple, una família de Romania que vulgui enviar diners en euros al seu fill que s’estigui a París fent un intercanvi Erasmus ja no haurà de tenir en compte cap cost addicional perquè a partir d’ara ja només haurà de pagar la mateixa comissió que per fer una transacció nacional a Romania», ha declarat el vicepresident executiu responsable d’Una Economia al Servei de la Gent, Valdis Dombrovskis.

La Comissió estarà molt pendent de la correcta aplicació d’aquesta normativa i es mantindrà en estret contacte amb les administracions nacionals competents per vetllar-hi.

Aquesta nova normativa, que es desprèn del Reglament (UE) 2019/518, forma part dels esforços de la Comissió per millorar i abaratir l’accés dels consumidors als serveis financers d’acord amb el que estableix el pla d’acció de serveis financers destinats als consumidors del mes març del 2017. La mesura següent, que es prendrà el mes d’abril del 2020, serà l’aplicació de disposicions addicionals que permetran als consumidors europeus de comparar les comissions per conversió de moneda quan paguin amb la seva targeta en una altra moneda de la UE.

Rerefons

El 28 de març del 2018 la Comissió va proposar de modificar l’actual Reglament de la UE sobre pagaments transfronterers (924/2009). Aquesta proposta provenia del pla d’acció de serveis financers destinats als consumidors publicat el mes de març del 2017. Arran de l’acord atès pels colegisladors, el 29 de març del 2019 es va publicar en el Diari Oficial de la Unió Europea el nou Reglament (UE) 2019/518♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere