Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

DiscoverEU: Aquest any 20.000 joves més podran viatjar per Europa

Notícia anterior
Notícia posterior

discover UE

El 2020 a l’entorn de 20.000 joves de 18 anys rebran un val de viatge gràcies a la quarta i última ronda de la iniciativa de la UE anomenada DiscoverEU, que ja ha atret a l’entorn de 75.000 joves de tot Europa. Aquests joves europeus, triats d’acord amb criteris d’adjudicació i quotes específiques en funció dels estats membres, podran viatjar per Europa durant un màxim de 30 dies entre l’1 d’abril i el 31 d’octubre del 2020.

«A partir del mes d’abril 20.000 joves podran fer un viatge que els permetrà de descobrir la UE. Si, a més, ho comparteixin amb els seus coetanis i amb gent d’altres països, aquesta experiència serà encara més agradable i se’n recordaran sempre. Aquests joves també formaran part d’una ampla xarxa informal que es dedica a descobrir el nostre continent, la seva riquesa, la seva diversitat i la seva solidaritat», ha declarat avui el vicepresident responsable de la Promoció de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas.

«Viatjar per Europa i conèixer joves d’altres països millora l’entesa intercultural, les competències lingüístiques i la confiança en un mateix. Juntament amb les activitats solidàries i de voluntariat finançades pel Cos europeu de solidaritat, DiscoverEU és una iniciativa inestimable per a l’aprenentatge informal», ha declarat avui també la comissària europea responsable d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel.

La Comissió en contacte amb els candidats triats perquè puguin començar a organitzar els seus viatges. En general, viatgen amb tren; ara bé, per garantir l’accés a aquesta iniciativa a joves de tot el continent, si cal també es podran fer servir d’altres modes de transport com ara autobusos, transbordadors o, en casos excepcionals, l’avió. Amb la targeta de viatge els participants també rebran suport i orientació sobre, per exemple, els viatges sostenibles. Convidem, doncs, tots els joves europeus a esdevenir ambaixadors de la iniciativa de la UE DiscoverEU i a compartir les seves experiències. També els encoratgem a posar-se en contacte amb la resta de joves viatgers a les xarxes socials i a compartir-hi les seves històries.

Tots els participants estan convidats a participar en les reunions sobre la iniciativa DiscoverEU que s’organitzin a diverses localitats d’Europa durant l’estiu. S’hi parlarà de temes com ara la creació d’una Europa verda i sostenible, que el 2020 és el tema de DiscoverEU. D’altres activitats inclouen les oportunitats de fer de voluntari o el desenvolupament d’un itinerari verd per als joves viatgers.

Rerefons

El mes de juny del 2018 la Comissió va engegar una iniciativa DiscoverEU arran d’una proposta del Parlament Europeu. Les tres primeres rondes de candidatures han permès a uns 50 000 joves l’oportunitat de viatjar per Europa. Per a l’any 2020 el Parlament Europeu ha destinat 25 milions d’euros a al iniciativa DiscoverEU. Quan sigui l’hora, la Comissió anunciarà la propera ronda de candidatures en el Portal Europeu de la Joventut.

Atès el gran interès generat per DiscoverEU, la Comissió treballa contínuament per millorar la iniciativa basant-se en els comentaris dels viatgers i dels interessats. Fins ara, els primers participants han qualificat DiscoverEU com una experiència valuosa i inclusiva d’aprenentatge que millora el compromís civil del jovent, el seu creixement personal i el desenvolupament de les seves competències. Viatjar apodera els joves i ajuda a desenvolupar competències clau com ara competències lingüístiques o una bona consciència i sensibilitat interculturals. La resiliència, l’organització i la resolució de problemes també constitueixen un actiu. A més, dos terços dels participants han declarat que no haurien pogut finançar el seu viatge sense DiscoverEU.

Per a alguns dels participants aquesta ha estat la primera vegada que han viatjat sols sense pares ni tutors.

El mes de maig del 2018 la Comissió va proposar d’incloure DiscoverEU en el el període 2021-2027 futur programa Erasmus. Un cop s’hagi aconseguit l’acord del Parlament Europeu i del Consell, centenars de milers de joves de 18 anys es podran beneficiar d’aquesta iniciativa durant aquests set anys.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere