Més del 35% dels joves catalans tenen Carnet Jove
Els titulars del Carnet Jove han pogut beneficiar-se de més de 8.500 avantatges durant el 2019 i gairebé 4.200 entitats i empreses hi han col·laborat
Més de mig milió de joves de 12 a 30 anys son titulars del Carnet Jove
31 joves protagonitzen la nova campanya del Carnet Jove, responent la pregunta: “I tu, per a què fas servir el Carnet Jove?”
La directora general de Joventut, Laia Girós, i el director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch han participat a l’acte valoració de dades del Carnet Jove 2019 i la presentació de la campanya pel 2020 celebrat al Cinema Phenomena de Barcelona.
El director de l’Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch destaca que: “el Carnet Jove arriba amb els seus 33 anys d’història al seu màxim de titulars: 568.000. Això és el 36% de la població entre 12 i 30 anys i el 48% entre 18 i 25. I el volem fer créixer cap a segments de joves que no el tenen. Però sobretot volem que n’augmenti l’ús quotidià i sigui més útil pel joventut”
El Carnet Jove és un servei de la Generalitat de Catalunya que facilita l’accés dels i les joves de 12 a 30 anys a serveis, propostes i avantatges en àmbits diversos, amb l’objectiu de contribuir a la seva integració social com a ciutadans. Per això els recursos vinculats a la cultura i la mobilitat internacional reben una atenció especial i prioritària, als qual s’han afegit com a objectiu aquells àmbits que tenen a veure amb el dia a dia.
D’altra banda, el director d’ImaginBank, el servei de banca mòbil de Caixabank, Benjamí Puigdevall, ha destacat el “total suport” de l’entitat amb el programa del Carnet Jove de la Generalitat, “especialment en un entorn on l’impacte de la transformació digital obre un gran ventall de noves oportunitats centrades en la mobilitat”. Per la seva banda, la directora general de Joventut, Laia Girós ha remarcat que “El futur del CJ passa pels següents reptes: la digitalització, la proximitat i més experiències i activitats pels joves”
Creix la participació
Durant el 2019, 211.979 joves han participat en les diverses convocatòries i propostes del Connecta’t: el programa participatiu del Carnet Jove. Entre aquestes propostes cal destacar les Beques Carnet Jove, que tenen l’objectiu de fomentar l’accés juvenil al món professional en diversos àmbits. L’any 2019 es va incrementar la dotació econòmica de cadascuna de les beques fins als 7.000 euros. També s’han ampliat el nombre d’Experiències, activitats exclusives dirigides als titulars.
A més, s’ha donat continuïtat a l’impuls social del Carnet Jove, amb l’objectiu de convertir-lo en una eina més activa en l’emancipació i la participació juvenil i de contribuir, així, a la integració, la cohesió social i la construcció d’identitat i ciutadania. Entre altres mesures, i en la línia d’assolir un dels objectius principals pel que fa a l’apoderament dels joves, fins al moment ja s’han implementat o estan en curs un 74,5% de les 55 propostes concretes per Carnet Jove que els i les joves van plantejar en l’acció participativa conclosa el 2017.
Campanya Carnet Jove 2020: “I tu, per a què fas servir el Carnet Jove?”
Durant l’acte, que ha tingut format de preestrena cinematogràfica, per reforçar els concepte que els joves son els protagonistes; també s’ha presentat la nova campanya publicitària. “I tu, per a què fas servir el Carnet Jove?”
L’objectiu principal de la nova campanya del Carnet Jove és transmetre als joves titulars que ells són, en definitiva, qui trien i defineixen els avantatges i els descomptes de la targeta, basant-se en els seus gustos i necessitats. Ells són els veritables protagonistes del Carnet. A més a més, una altra de les prioritats de la campanya és que els usuaris descobreixin que, els titulars del Carnet Jove, a part de gaudir dels clàssics descomptes també poden tenir accés a una sèrie d’avantatges; relacionats amb el dia a dia i el çomerç de proximitat.
Dels gairebé 3.900 joves titulars del Carnet Jove que es van apuntar al càsting, 31 van ser els seleccionats que van protagonitzar les diferents peces de la campanya, responent la pregunta: “I tu, per a què fas servir el Carnet Jove?” tres dels joves que apareixen a la campanya també han participat a l’acte explicat la seva vivència en la realització de l’espot, així com la seva experiència amb el Carnet Jove.
Carnet Jove Municipal
La directora general de Joventut, Laia Girós ha destacat que: “el 2019, va començar el projectes pilot del Carnet Jove municipal, que vincula el Carnet Jove de la Generalitat i el Carnet Jove local; ha estat un èxit amb creixement de titulars i d’avantatges, des de la proximitat territorial”
El Carnet Jove Municipal es desplega en col·laboració amb els ajuntaments i té per objectiu potenciar l’ús del carnet a nivell local i en el dia a dia dels i les joves, per reforçar tant la identitat i l’arrelament local com el comerç de proximitat. L’any 2019 el programa pilot del Carnet Jove Municipal es va dur a terme a les poblacions següents: Agramunt, Amposta, Cambrils, La Seu d’Urgell, Manlleu, L’Hospitalet de Llobregat i Palamós.
La valoració del programa ha estat positiva pel que fa a la personalització de la comunicació i imatge, s’han multiplicat per 2,6 els avantatges i el nombre de titulars respecte els inicials s’ha incrementat en un 4,14%, el doble de la mitjana de la resta de poblacions de Catalunya que ha estat del 1,91%. Així doncs, es preveu la implementació progressivament del projecte a la resta de Catalunya a partir de l’any 2020.♦