Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Generalitat de Catalunya presenta l’aplicació “Vibra” per a mòbils, una agenda cultural del territori amb informació personalitzada

Notícia anterior
Notícia posterior

mc

La nova experiència permet a l’usuari anar descobrint concerts, exposicions i visites al patrimoni a mesura que es desplaça a través del territori

Vibra ofereix una mitjana diària de 1.000 experiències culturals i recull les propostes de gairebé 4.500 equipaments

 

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, acompanyada del secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, ha presentat avui l’aplicació Vibra, una completa agenda cultural pensada per a telèfons mòbils que recull informació de tot el territori i ofereix diferents possibilitats de personalitzar els continguts.

Activitats com ara exposicions, visites comentades als monuments, cicles de conferències, concerts, obres de teatre i tota mena d’espectacles, queden recollides a Vibra, una aplicació per a mòbils creada pel Departament de Cultura que ofereix a l’usuari no només l’hora i el lloc, sinó també informació detallada de cada esdeveniment. Vibra ofereix, diàriament, una mitjana de 1.000 experiències culturals de disciplines com les arts visuals; cinema; llibres i lletres; música; cultura tradicional i popular; divulgació; gastronomia i tot tipus d’espectacles. A més, recull les propostes de gairebé 4.500 equipaments que programen activitats culturals.

Vibra arriba com tota una nova experiència que permet a l’usuari anar descobrint, per exemple, els concerts de rock que hi ha programats en un radi de 50 quilòmetres, de manera que aquesta oferta va actualitzant-se a la pantalla del mòbil en la mesura que, per exemple, s’avança dins un vehicle per la carretera; l’aplicació va mostrant una oferta canviant a mesura que es transcorre per diferents comarques.

L’aplicació Vibra ofereix accedir a propostes personalitzades segons les preferències de l’usuari, que pot confeccionar el seu propi perfil personalitzat i desar les seves activitats preferides i ordenar-les per proximitat o data. L’aplicació disposa, també, de la funcionalitat “Inspira’t”, que proposa experiències noves a l’usuari per ampliar els seus gustos culturals.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha explicat que la nova aplicació permet accedir “a la programació de tot el territori adaptada a la nostra posició en el mapa, i a una oferta cultural personalitzada segons els nostres gustos”. Vilallonga ha destacat que Vibra “ens permet poder veure la gran riquesa cultural que tenim perquè abasta tota l’oferta amplíssima que produïm”. També ha ressaltat que és “una plataforma oberta i flexible”. “Volem liderar-la des del Departament de Cultura, però també volem sumar-hi totes les administracions”, ha subratllat.

D’altra banda, el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, ha ressaltat que Vibra vol “oferir un producte global”. “L’objectiu és donar visibilitat a la cultura de base, del territori, amb un tractament més igualitari per mostrar la gran oferta cultural del país”.

Vibra és una aplicació, cofinançada al 50% amb un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) concedit al Departament de Cultura, que neix amb la intenció d’afavorir el treball en xarxa i les possibilitats de la nova economia col·laborativa.

Per gaudir de Vibra només cal descarregar l’aplicació, disponible en sistema iOS i Android, i registrar-se a través de Facebook, Twitter, Google o molt properament, mitjançant AppleID.

La nova aplicació és un producte elaborat de manera participativa perquè els equipaments, els promotors i les institucions d’arreu del país proveeixin bona part dels continguts vius que mostra l’aplicació. A més, compta amb un equip tècnic del Departament de Cultura que manté aquesta informació sempre al dia. Han participat en la posada en funcionament  les institucions i organismes següents: Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI); la Direcció General d’Atenció Ciutadana; el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (CESICAT) i el Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere