Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada a la Universitat de València: “Com ha de ser l’educació infantil del s.XXI?”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

uv

Analitzar com ha de ser l’educació infantil del s.XXI és l’objectiu de la jornada que ha organitzat la Universitat de València i el Moviment de Renovació Pedagògica Escola d’Estiu Marina-Safor en col·laboració amb ADEIT i que tindrà lloc el pròxim 1 de febrer de 2020 en la Facultat de Filologia.

Analitzar com ha de ser l’educació infantil del s.XXI és l’objectiu de la jornada que ha organitzat la Universitat de València i el Moviment de Renovació Pedagògica Escola d’Estiu Marina-Safor en col·laboració amb ADEIT i que tindrà lloc el pròxim 1 de febrer de 2020 en la Facultat de Filologia. Durant la sessió -que inauguraran, entre altres, la rectora de la Universitat de València, M.Vicenta Mestre i la directora general d’Innovació Educativa de la Generalitat Valenciana, Margarida Castellano- oferirà una ponència l’expert francés en educació André Stern. Stern és autor dels llibres “Jo mai vaig anar a escola” i “Jugar”, que donarà títol a la seua ponència a la Universitat de València, en la qual reivindicarà la importància del joc com a instrument per a l’aprenentatge.

«El joc és essencial, és la manera que tenim els humans d’aprendre», explica,Vicent Gracia qui, al costat del professor de la Universitat de València José Cantó, dirigeix la jornada. «En l’etapa d’educació infantil, en la qual el seu intel·lecte està en l’etapa preoperacional, el joc simbòlic és clau per a l’aprenentatge i el joc motriu essencial per al seu desenvolupament», subratlla Gracia.

A més, en aquesta sisena jornada es presentarà el treball “Una educació per al segle XXI” , guardonat amb el Premi Balarma de la Fundació Campus d’Ontinyent. En el treball, desenvolupat pel grup de treball Xucurruc i Potxinel·li del Moviment de Renovació Pedagògica Escola d’Estiu Marina-Safor, enfoca l’educació infantil des de quatre eixos: el cos, les emocions, les relacions i el context.

Anteriors edicions
Després de les primeres les primeres les primeres jornades, que van tindre lloc a Teulada en 2005, s’han celebrat a Oliva, Gandia, i, en dues ocasions, a Benissa. Les cinquenes jornades ja van tindre caràcter internacional, amb la participació de Satish Kumar, des de Totnes (Regne Unit) i Anna Fores, des de Barcelona com a ponents principals.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere