Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Oberta la inscripció a les proves anuals per acreditar el coneixement de català

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

cat

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha obert la inscripció a les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana de cinc nivells: bàsic (A2), elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). El termini es tancarà el 12 de febrer.

La inscripció es pot formalitzar telemàticament mitjançant la pàgina web Tràmits gencat o bé, presencialment, a les oficines de la Direcció General de Política Lingüística a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. Les proves estan obertes a qualsevol persona de més de 16 anys i no cal tenir cap titulació acadèmica prèvia per fer-les.

Els exàmens es duran a terme a 18 localitats. A Catalunya, es faran a Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. També hi haurà proves a Fraga i a Perpinyà.

El calendari de proves i les localitats dels exàmens es poden consultar al portal de Llengua Catalana.

La convocatòria de 2020 és la quarta des de la publicació de la nova Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans. Tenint en compte el període de transitorietat de quatre anys per aplicar la norma, en la correcció dels textos de l’àrea d’expressió escrita es consideraran adequades tant les solucions anteriors com les actuals. En les àrees de gramàtica o ús de la llengua, no es demanaran aspectes que hagin sofert un canvi de validesa normativa. 

Les proves per a l’obtenció de certificats oficials de català s’inscriuen en les polítiques del Govern de Catalunya per estendre l’ús del català i encaixen amb l’oferta de formació del Consorci per a la Normalització Lingüística i el curs en línia Parla.cat. Els cursos organitzats pel Consorci permeten obtenir títols equivalents als certificats que s’obtenen en les proves de Política Lingüística.
Convocatòria de proves 2020: 

https://llengua.gencat.cat/ca/serveis/acreditacio_coneixements/certificats_de_catala/convocatoria_de_proves/

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere