Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català impulsa programes culturals als centres educatius de màxima complexitat

Notícia anterior
Notícia posterior

programa_argonautes

 

El programa “Argonautes”  va atorgar ajuts per a sortides escolars al patrimoni cultural a més de 8.500 alumnes

Durant el passat curs 2018-2019, 8.522 alumnes van gaudir dels ajuts per a sortides escolars als jaciments, monuments i museus adscrits al programa “Argonautes” de la Generalitat de Catalunya.

Un programa d’ajuts per a sortides escolars al patrimoni cultural, impulsat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que s’adreça als centres educatius d’infantil, primària, secundària i batxillerat considerats de màxima complexitat pel Departament d’Educació.

En total, des de la data de posada en marxa d’”Argonautes”, el gener de 2017, prop de 15.000 escolars de tot Catalunya s’han beneficiat d’aquests ajuts, indispensables per a molts d’ells per poder accedir al patrimoni. Cal tenir en compte que els escolars tenen entrada gratuïta a pràcticament tots els museus i equipaments patrimonials, però que la despesa del desplaçament sovint representa un primer problema abans de programar les sortides.

Novetats d’enguany

  • Incorporació de nous museus i equipaments a l’oferta, com ara el Museu de Guissona, la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona o la Casa Museu Jacint Verdaguer.
  • S’han destinat més recursos al programa i s’ha avançat en el procés d’avaluació i millora contínua del projecte.
  • També s’ha millorat el procediment per sol·licitar l’ajut i la seva comunicació a les 334 escoles de màxima complexitat de tot Catalunya, tot responent a la demanda dels docents que sol·licitaven disposar d’informació amb la suficient antelació per a poder programar les sortides al llarg del curs.

 

Sobre el programa “Argonautes”

  • És un projecte que va néixer el gener de l’any 2017 dins de l’Acord Marc de col·laboració entre el Departament de Cultura i el Departament d’Educació, aconseguint generar un alt nivell de compromís i de col·laboració per part de diverses institucions i empreses i que fins ara ha donat servei a més de 15.000 escolars.
  • És un programa pioner en l’àmbit de la inclusió social en relació amb l’accessibilitat als museus i altres equipaments patrimonials, adreçat als centres d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat que, anualment, el Departament d’Educació considera  com a centres educatius de màxima complexitat.
  • Ofereix ajuts al transport de les sortides escolars que poden arribar a cobrir la totalitat de la despesa del desplaçament.

Programa de beques i activitats

Paral·lelament al programa d’ajust al transport, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural també ofereix als centres educatius de màxima complexitat el programa Beques d’Activitats que són ajuts a la realització d’activitats educatives als museus i monuments de la Generalitat de Catalunya, consistents en cobrir la totalitat de l’import de l’activitat realitzada a l’equipament: tallers, visites dinamitzades, etc.

Durant el curs 2018-2019 es van concedir 118 beques d’activitats que van gaudir 5.891 alumnes, el que representa un increment del 227,78% respecte del curs anterior. Per potenciar el programa, es va incrementar el pressupost en 24.989,14 € afavorint-ne l’accessibilitat al patrimoni cultural a un major nombre d’alumnes.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere