Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB ha creat l’Institut de Recerca de l’Esport

Notícia anterior
Notícia posterior

sport

La UAB és una institució capdavantera en l’estudi del món esportiu des de diferents disciplines. El nou Institut de Recerca de l’Esport aglutina la docència, la recerca i la transferència en aquest àmbit i aprofundeix en el compromís de la UAB amb un model social saludable i sostenible

 

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha creat l’Institut de Recerca de l’Esport, un institut marcadament interdisciplinari que aglutina les diferents línies de recerca relacionades amb el món de l’esport que es duen a terme a la UAB, així com l’oferta formativa i la transferència de coneixement en aquest àmbit.

El sector esportiu incideix en temes de recerca de diversos camps acadèmics: economia, comunicació, dret, psicologia, informàtica, ciències de l’educació, etc. El nou institut aplega 35 investigadors sènior procedents d’una quinzena de departaments diferents que col·laboraran per identificar les noves tendències i donar resposta a les demandes del sector. Les línies de recerca que abasta el nou institut van des de l’enginyeria de dades fins a la memòria històrica passant per la gestió d’entitats, l’educació en valors o l’estil de vida saludable.

A més de recerca interdisciplinària, l’institut impulsa programes de màster i postgrau, així com de doctorat o ofertes acadèmiques innovadores com el MOOC The Olympic Games and the Media. Reforçarà també la relació de la UAB amb institucions, clubs i federacions esportives. D’aquesta manera, la UAB enforteix el seu compromís amb un model de societat saludable i sostenible des de la recerca, la transferència de coneixement i la formació de professionals.

El nou institut, que té la seva seu a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, agafa el relleu del Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport (CEO-UAB), creat l’any 1989, i hereta les seves activitats i la seva xarxa de relacions internacionals. D’aquesta manera, la UAB consolida la seva posició com a institució de referència en l’àmbit de l’estudi del fenomen esportiu.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere