Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Amb seu a la Universitat de Barcelona per modernitzar i internacionalitzar les universitats : “University Internationalisation Hub”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

logo euf

L’European University Foundation (EUF) és una xarxa d’universitats europees que des de fa gairebé vint anys treballa per la modernització de l’educació superior a Europa —amb un èmfasi especial en la mobilitat—, i que ha esdevingut un referent per a la política de la UE en aquest àmbit. Ara l’EUF i la Universitat de Barcelona creen conjuntament l’University Internationalisation Hub, un espai impulsat pel Vicerectorat de Projecció i Internacionalització que neix amb el propòsit de contribuir a internacionalitzar les universitats. Des del nou espai es dissenyaran i gestionaran programes de formació i cocreació de projectes per al personal acadèmic i administratiu de les universitats amb la intenció d’endegar un procés que incrementi i modernitzi l’activitat internacional en aquestes institucions. El dimecres 29 de gener ha tingut lloc a la sala de juntes de Rectorat de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona l’acte públic de signatura del memoràndum d’entesa (MoU) per part del rector, Joan Elias, i del director executiu de l’EUF, João Bacelar. Seguidament, s’ha presentat oficialment el hub amb les intervencions del mateix Bacelar, juntament amb Àlex Aguilar, vicerector de Projecció i Internacionalització de la UB, i Bibiana Crespo, delegada del rector per a la internacionalització.

Des de la UB es detectarà quines són les prioritats i necessitats per tal de vetllar per la modernització de l’espai europeu d’educació superior (EEES) i s’organitzaran activitats formatives adreçades a personal d’universitats nacionals i internacionals. L’EUF, amb oficines a Brussel·les i Luxemburg, participarà en el disseny d’aquesta oferta formativa i hi destinarà fons de projectes de la UE que li han estat concedits. L’objectiu és contribuir a crear una àmplia comunitat de professionals de l’educació superior compromesos amb les activitats d’internacionalització i que puguin liderar noves experiències en aquest àmbit. La previsió és organitzar entre cinc i deu activitats formatives els primers dos anys. Una altra línia d’activitats del hub és contribuir a formular nous projectes institucionals entre les universitats i fer una tasca d’assessorament dels existents.

La majoria de les activitats del hub tindran lloc a Barcelona, encara que també se’n poden fer en altres ciutats. La primera activitat organitzada pel hub tindrà lloc els mateixos dies 29 i 30 de gener a l’Edifici Històric de la UB i consistirà en un taller sobre preparació dels projectes Erasmus+. Hi haurà sessions teòriques i pràctiques, individuals i grupals, en què experts de l’EUF donaran assessorament per redactar nous projectes Erasmus+.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere