Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Inauguració de l’exposició “Art i exili. Artistes de l’exili català del 1939” del Museu Memorial de l’Exili i el Museu de l’Empordà

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

mume

El Fons Fàbrega del Museu de l’Empordà recull obres de diversos autors, com ara Josep Bartolí, Francesc Domingo, Roser Bru, Josep Narro, Francesc Moreno Capdevila, Pompeu Audivert, Francesc Camps Ribera, Avel·lí Artís Gener, Marcel·lí Porta, Pere Calders, Enric Climent o Carme Cortès.
 
D’altra banda, el Fons de Josep Narro recull l’obra d’aquest il·lustrador feta als camps de concentració francesos entre 1939 i 1941.
 
La major part d’aquests artistes van coincidir a Mèxic, on van ser acollits gràcies a les actives polítiques d’asil dels governs mexicans d’entre 1937 i 1945 i hi van viure els seus respectius exilis després de la Guerra d’Espanya.

Aquesta exposició conjunta entre el Museu Memorial de l’Exili (MUME) i el Museu de l’Empordà inclourà una síntesi seleccionada dels dos fons, que estaran repartits entre Figueres i La Jonquera.

L’exposició del Museu de l’Empordà tindrà lloc entre el 24 de gener i el 5 d’abril de 2020 i la del MUME entre el 8 de febrer i el 14 de juny.

Comissariat: Enric Pujol

Disseny: Marcel Dalmau

Organització: Museu de l’Empordà i MUME

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere