Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

I Jornada sobre comunicació i divulgació del coneixement del “Pentàgon UPF”: “El paper dels mèdia com a amplificadors del coneixement”

Notícia anterior
Notícia posterior

pentagon3

Dia: 5 de Febrer Durada: 9.00 – 12.30 hores

Lloc: Sala La Nau (51.100) del campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra.

Organitza: Unitat de Comunicació i Projecció Institucionals (UCPI) – Gabinet del Rectorat

Programa

9.00 a 9.30 hores: Benvinguda

  • Benvinguda institucional a càrrec d’Enric Vallduví, vicerector de projectes de recerca
  • Breu explicació del funcionament de la jornada
  • Presentació del premi a la millor acció de divulgació 2019 i presentació de les candidatures finalistes

 

9.30 a 10.30 hores: Taula rodona “Periodistes: claus per entendre la seva ment”

  • Cristina Sáez, coordinadora del canal de ciència Big Vang de La Vanguardia i redactora en diverses revistes de divulgació científica com National Geographic Ciencia i Magazine. Alumni de la UPF.
  • Georgina Pujol, periodista del programa 30 minuts de Televisió de Catalunya. Anteriorment, durant prop de 7 anys, va ser reportera del programa de divulgació científica Quèquicom, també de Televisió de Catalunya.
  • Toni Pou, periodista de ciència del diari Ara i fundador d’Eduscopi, agència de comunicació, divulgació i educació científica.

Modera: Gema Revuelta, directora del Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la UPF i directora del màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la UPF Barcelona School of Management.

10.30 a 11.00 hores: Pausa

Coffee break + votacions dels assistents a les candidatures als premis

11.00 a 12.30 hores: Beneficis de difondre els resultats de la recerca

  • Presentació de “La publicación de noticias sobre los resultados de I+D+i. ¿Cómo es percibida por los investigadores españoles?”, a càrrec de Francisco Javier Alonso Flores, responsable de la Unitat de Cultura Científica i Innovació de la Universitat Carlos III de Madrid i coautor de l’estudi.
  • Els serveis de comunicació de la UPF
  • Lliurament de premis i cloenda de la jornada a càrrec de Mònica Figueras, vicerectora per a projectes de compromís social i igualtat

 

Que és el Pentàgon UPF ?

Pentàgon UPF té com a objectiu acostar el món de la comunicació i la divulgació del coneixement al personal investigador, inclòs el personal investigador en formació, de la UPF. A través de taules rodones, debats, tallers i presentacions de recerques i casos d’èxit es donarà a conèixer la importància de realitzar accions de difusió del coneixement més enllà de les parets de la Universitat, destinades a un públic no especialitzat.

La iniciativa, que es planteja amb una periodicitat anual, vol convertir-se en un fòrum de compartició d’experiències pràctiques que fomenti la creació de sinergies en l’àmbit de la comunicació i la divulgació.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere