Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Comissió Europea llança una consulta pública a tota la UE sobre el pla europeu de lluita contra el càncer

Notícia anterior
Notícia posterior

cancer

En ocasió del Dia Mundial del Càncer (04/02/2020), la Comissió Europea ha llançat una consulta pública arreu de la UE sobre el pla europeu de lluita contra el càncer. La consulta ajudarà a definir el pla, a identificar les àrees clau i a explorar accions futures.

En la presentació d’aquesta consulta, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat: “Tots tenim un amic, un familiar, un col·lega o un conegut que ha passat per això. Tots hem experimentat la mateixa sensació de tristesa i d’impotència. Però podem fer-hi alguna cosa, tant de manera individual com col·lectiva. A nivell dels estats membres i també a través de la nostra Unió Europea. Naturalment, no comencem des de zero. Però podem fer molt més del que es fa actualment. Avui, en el Dia Mundial del Càncer, comencem un camí comú que ens portarà al pla europeu de lluita contra el càncer. Junts podem fer la diferència: amb prevenció i recerca, amb una nova estratègia de dades i equitat en els tractaments arreu d’Europa”.

El vicepresident Margaritis Schinas, responsable de Promoció de l’Estil de Vida Europeu, ha afegit “el càncer ens afecta a tots d’una o altra manera. Promoure l’Estil de Vida Europeu també vol dir promoure valors, dignitat i sinèrgies; i en això cal que es basi qualsevol política sobre el càncer. El pla europeu de lluita contra el càncer és un nou esforç molt important per fer-ho possible i obrirà una nova etapa en la prevenció i el tractament del càncer. Definim, junts, un pla de lluita contra el càncer centrat en els pacients, que porti esperança i oportunitats de vida a tots els pacients, a les seves famílies i amics a Europa. Podem guanyar aquesta batalla!

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària ha explicat: “el càncer és un àmbit en el qual els ciutadans de la UE esperen que prenguem accions decisives. Una Europa que s’esforça per fer més és una Europa que escolta els seus ciutadans, que es preocupa pel seu benestar. El pla europeu de lluita contra el càncer va sobre això i vol marcar una diferència per als ciutadans, els pacients i els sistemes de salut d’Europa.  L’èxit del pla dependrà del compromís dels ciutadans, els pacients de càncer i els agents socials i actors implicats a nivell europeu, nacional i local. Convido tothom a participar-hi i fer que aquest pla sigui el més ambiciós i eficient possible. Junts podem fer la diferència.”♦

Accés a la consulta pública sobre el pla europeu de lluita contra el càncer

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere