Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell General de la Xarxa Vives d’Universitats acorda l’adopció de mesures per avançar en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

bona-ods

La Xarxa Vives reforçarà les estratègies de les universitats en l’aplicació dels ODS i fomentarà aliances amb agents socials per assolir els objectius

Els rectors i les rectores de les  universitats de la Xarxa Vives, que integren el Consell General de la institució, han acordat en la reunió celebrada ahir a Tortosa (Baix Ebre) l’adopció de mesures per avançar en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que defineix l’Agenda 2030 de l’Assemblea General de Nacions Unides. 

En concret, el Consell General de la Xarxa Vives acorda fomentar aliances amb els agents socials per a la consecució dels ODS i reforçar les estratègies de les universitats en la promoció i la difusió dels resultats derivats de les accions empreses per a l’assoliment d’aquests objectius. Així mateix, la institució es compromet a incloure la perspectiva que defineixen els ODS de manera especial en aquelles accions de sensibilització, promoció i suport a les iniciatives de la comunitat universitària, amb particular atenció a l’estudiantat. Com informa el comunicat emés pel Consell General, aquestes actuacions es coordinaran des del Grup de Treball d’Universitats Saludables i Sostenibles de la institució i la Comissió Permanent. 

Així, les 22 universitats de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya reconeixen el paper rellevant que les institucions d’educació superior tenen en la formació de les noves generacions i en la construcció d’un món més sostenible, just i igualitari. A més, es comprometen a continuar treballant alineades amb els diferents ODS de l’Agenda 2030 de Nacions Unides en el marc del pla d’actuació anual de la Xarxa Vives.

Els acords adoptats per l’òrgan superior de decisió de la institució es van consensuar ahir en el marc d’un debat estratègic, moderat per Jordi Montaña (vicepresident I de la Xarxa Vives), i que va comptar amb la participació d’Àngel Castiñeira i Ferran Curtó (de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE-Universitat Ramon Llull) i els rectors i les rectores de les universitats. Avui, en sessió ordinària, el Consell General ha aprovat el programa d’actuació anual de la institució i el pressupost per a l’any 2020.

La Xarxa Vives és una institució sense ànim de lucre que representa i coordina l’acció conjunta de 22 universitats en educació superior, cultura i llengua. La finalitat de la Xarxa Vives és potenciar les relacions entre les institucions universitàries de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya, i també d’altres territoris amb vincles geogràfics, històrics, culturals i lingüístics comuns, per tal de crear un espai universitari que permetrà coordinar la docència, la recerca i les activitats culturals i potenciar la utilització i la normalització de la llengua pròpia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere