Xerrada del cicle ‘Socialitzant’ del 2020: “Concilies o només treballes? Igualtat i corresponsabilitat al tercer sector a Catalunya”
El 12 de març és farà la xerrada al Palau Robert de Barcelona
Tres de cada quatre persones contractades (74%) al tercer sector a Catalunya són dones. En el conjunt del mercat laboral, les dones es troben per sota del 50%. A més, els contractes temporals i parcials fan estralls i afecten principalment les dones. Per què elles són un dels col·lectius que més pateix la manca de conciliació? Què hi està fent l’administració i les entitats per fer-hi front?
Per respondre a aquestes qüestions i obrir el debat a la ciutadania, el mitjà digital Social.cat, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, organitza el proper dijous 12 de març, la xerrada ‘Concilies o només treballes? Igualtat i corresponsabilitat al tercer sector a Catalunya’, que s’emmarca dins els col·loquis ‘Socialitzant’. Per a la difusió a les xarxes socials, farem servir els hashtags: #Socialitzant i #ConciliacióaDebat.
La taula rodona, que tindrà lloc a les 18 h al Palau Robert (Passeig de Gràcia,107), és la primera de les xerrades programades per aquest any 2020. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts del territori amb la intenció de generar debat.
El context de la jornada
A Catalunya les dones són el col·lectiu que més pateix la conciliació o manca d’aquesta, així com també la bretxa salarial. Quina és la situació de les dones al tercer sector?
- En l’àmbit de l’atenció precoç, l’atenció domiciliària, l’educació, la formació i l’atenció de gent gran les dones suposen el 80% dels treballadors.
- El 42,9% de les dones enquestades per Dones directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) tenen persones a càrrec, davant del 17,6% dels homes.
- Les dificultats en la gestió del temps incideixen en la trajectòria i expectatives laborals de les dones.
El Social.cat ha recollit totes les dades imprescindibles per conèixer aquesta realitat en un dossier, que inclou també opinions i entrevistes a experts en aquesta matèria. Per obtenir-lo, podreu consultar-lo al web dels col·loquis ‘Socialitzant’ a partir de dijous 12 de març.
Els ponents
Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat tres ponents d’àmbits diferents per donar una visió polièdrica d’aquesta realitat.
- Mireia Mata Solsona, directora general d’Igualtat de la Generalitat.
- Gemma Altell, vicepresidenta de Dones directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS).
- Mar Gaya, fundadora de la consultoria Igualando.
- Vicent Borràs, sociòleg i membre del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la UAB
La cap de redacció del Social.cat, Cristina Garde, moderarà el debat.♦