Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Xerrada del cicle ‘Socialitzant’ del 2020: “Concilies o només treballes? Igualtat i corresponsabilitat al tercer sector a Catalunya”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

socialitzant-xarxes

El 12 de març és farà la xerrada al Palau Robert de Barcelona

Tres de cada quatre persones contractades (74%) al tercer sector a Catalunya són dones. En el conjunt del mercat laboral, les dones es troben per sota del 50%. A més, els contractes temporals i parcials fan estralls i afecten principalment les dones. Per què elles són un dels col·lectius que més pateix la manca de conciliació? Què hi està fent l’administració i les entitats per fer-hi front?

Per respondre a aquestes qüestions i obrir el debat a la ciutadania, el mitjà digital Social.cat, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, organitza el proper dijous 12 de març, la xerrada ‘Concilies o només treballes? Igualtat i corresponsabilitat al tercer sector a Catalunya’, que s’emmarca dins els col·loquis ‘Socialitzant. Per a la difusió a les xarxes socials, farem servir els hashtags: #Socialitzant i #ConciliacióaDebat.

La taula rodona, que tindrà lloc a les 18 h al Palau Robert (Passeig de Gràcia,107), és la primera de les xerrades programades per aquest any 2020. L’objectiu és reflexionar amb entitats, tècnics, professionals i experts del territori amb la intenció de generar debat.

El context de la jornada

A Catalunya  les dones són el col·lectiu que més pateix la conciliació o manca d’aquesta, així com també la bretxa salarial. Quina és la situació de les dones al tercer sector?

  • En l’àmbit de l’atenció precoç, l’atenció domiciliària, l’educació, la formació i l’atenció de gent gran les dones suposen el 80% dels treballadors.
  • El 42,9% de les dones enquestades per Dones directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS) tenen persones a càrrec, davant del 17,6% dels homes.
  • Les dificultats en la gestió del temps incideixen en la trajectòria i expectatives laborals de les dones.

El Social.cat ha recollit totes les dades imprescindibles per conèixer aquesta realitat en un dossier, que inclou també opinions i entrevistes a experts en aquesta matèria. Per obtenir-lo, podreu consultar-lo al web dels col·loquis ‘Socialitzant’ a partir de dijous 12 de març.

Els ponents

Per abordar aquesta temàtica complexa, el Social.cat ha convidat tres ponents d’àmbits diferents per donar una visió polièdrica d’aquesta realitat.

  • Mireia Mata Solsona, directora general d’Igualtat de la Generalitat.
  • Gemma Altell, vicepresidenta de Dones directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS).
  • Mar Gaya, fundadora de la consultoria Igualando.
  • Vicent Borràs, sociòleg i membre del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball de la UAB

La cap de redacció del Social.cat, Cristina Garde, moderarà el debat.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere