Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB amplia l’aliança de col·laboració amb el FC Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

barça

Gràcies a un nou acord signat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el FC Barcelona, els estudiants de la Universitat que siguin esportistes del club tindran un tutor personal que els ajudarà a seguir la carrera i accés gratuït a les instal·lacions esportives del campus a través del programa Tutoresport.

 

Margarita Arboix, rectora de la UAB, va signar (13/02/2020) amb el directiu responsable del futbol formatiu del Futbol Club Barcelona, Xavier Vilajoana, un conveni per donar suport acadèmic, a través del programa Tutoresport, als esportistes del club que segueixin estudis a la Universitat. Podrà participar al programa una màxim de quinze estudiants per curs, que tindran un tutor que els assessorarà i ajudarà a compatibilitzar la seva activitat acadèmica i esportiva, així com accés gratuït a les instal·lacions esportives del campus. L’acte de signatura va tenir lloc a la Masia del FC Barcelona i va comptar amb la participació també del vicerector de Programació Acadèmica i Qualitat, Josep Ros; el vicerector de Relacions Institucionals i Cultura, Carlos Sánchez; i el director de La Masia del FC Barcelona, Xavier Martín.

El tutor de cada estudiant l’assessorarà sobre l’itinerari acadèmic més adequat a les seves circumstàncies personals, el posarà al dia sobre el programa o treballs que hagi de realitzar durant els estudis i l’ajudarà a resoldre les incidències que es puguin derivar de la seva activitat esportiva com, per exemple, tractar d’adequar les dates dels seus exàmens o pràctiques acadèmiques al seu calendari esportiu.

Segons aquest acord, el club comunicarà a la UAB, abans de l’inici del curs acadèmic, la relació dels esportistes de categories sènior que estudiïn a la Universitat i que compleixin una sèrie de requisits: competir i entrenar amb el club en primera o segona divisió sènior (o en la màxima categoria júnior), participar en competicions i tornejos internacionals, representar les seleccions dels seus països, dedicar una mitjana de vint hores setmanals a l’esport corresponent i tenir la consideració de futurs esportistes d’alt nivell per part de les federacions esportives.

El FC Barcelona es compromet a promoure que els seus esportistes esdevinguin estudiants de la UAB i a facilitar la seva participació en les competicions dels Campionats de Catalunya Universitaris, dels Campionats d’Espanya Universitaris i de les Universíades en representació de la Universitat. La UAB, a més, reconeixerà, prèvia sol·licitud de la persona interessada, els crèdits de grau establerts en cas que l’estudiant participi a les activitats de competició o representació esportiva de la Universitat.

Per la seva banda, l’estudiant haurà d’actualitzar les seves dades personals al programa Tutorsport, informar dels seus resultats esportius, seguir el règim de tutories i renovar anualment la seva adhesió al programa.

Una “aposta social”

A l’acte de signatura de l’acord, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, va afirmar: “Per a la UAB significa molt aquest acord amb el FC Barcelona. Primer, pel prestigi de poder fer coses com aquestes amb el FC Barcelona, però també per la nostra aposta social. L’educació és una inversió i per tant, fent que tots els nois i noies que fan esport puguin a més tenir una formació universitària, crec que estem fent una aportació a la societat perquè nosaltres formem ciutadans. I crec que és una bona alternativa perquè aquests joves puguin rebre una formació universitària de qualitat”.

Per la seva banda, Xavier Vilajoana, directiu responsable del futbol formatiu del Futbol Club Barcelona, va declarar: “Seguim apostant fort per a la formació dels nostres joves esportistes. És una obsessió que tenim, però a més els convenis amb aquestes entitats tant potents com la UAB, que segueix sent un referent en formació, nosaltres volem créixer en aquest sentit, i tenir més força davant els nostres esportistes. Els jugadors i jugadores formats seran sempre millors jugadors”.

Més de sis-cents estudiants esportistes

Tutoresport, el programa de suport acadèmic i tutela adreçat als i a les esportistes matriculats a la UAB, va iniciar-se el curs 1996-1997 i va ser el primer programa d’aquestes característiques arreu d’Espanya. Des d’aleshores, han passat ja pel programa més de sis-cents esportistes. Entre altres casos, els participants poden pertànyer als plans pla ADO i ADOP (ajut a l’esportista olímpic i paralímpic), DAN (esportista d’alt nivell), ARE (alt rendiment espanyol), ANC (alt nivell català) i ARC (alt rendiment català).♦

   Fotografia: FC Barcelona.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere