Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Estratègia.d’Intel·ligència Artificial pot consolidar Catalunya com un HUB DIGITAL a nivell europeu i mundial / Nou “Center for Innovation in Data tech and Artificial Intelligence”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

dr

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha assegurat aquesta tarda (18/02/2020) que l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya, Catalonia.AI, que ha aprovat avui el Govern, posa les bases perquè “de la mateixa manera que hem arribat a esdevenir un hub de coneixement d’Europa, també ens podem consolidar com un hub digital a nivell europeu i mundial”.

El cap de l’Executiu, ha encapçalat la presentació d’aquest pla estratègic del Govern, acompanyat dels consellers d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Amb aquesta estratègia, impulsada per aquests dos departaments, Catalunya se situa al nivell de països avançats digitalment com Canadà, els Estats Units, Israel, el Regne Unit, França o Finlàndia.

Aquesta estratègia de digitalització, ha explicat el president, “l’hem d’acompanyar de mecanismes per incloure tothom”, perquè “l’hem de veure com un gran projecte d’integració social”. “Hem d’aprofitar la Intel·ligència Artificial per augmentar les capacitats de les persones, per contribuir a l’increment del benestar individual i col·lectiu”, ha reblat.

L’Estratègia prioritzarà sectors com la salut, l’educació, la mobilitat, la sostenibilitat, l’economia productiva, l’agroalimentació i els serveis públics, i es desplegarà amb un pla d’actuació al voltant de sis eixos: ecosistema; recerca i innovació; talent, infraestructura i dades; adopció de la IA i ètica i societat.

Catalonia.AI es posa en marxa amb una dotació específica de 10 milions d’euros de pressupost a tres anys per part del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que es destinaran, entre d’altres, a la creació del clúster Catalonia.AI Alliance, de la Xarxa de Recerca i Innovació en IA i de l’Observatori Ètic de la Intel·ligència Artificial.

Center for Innovation in Data tech and Artificial Intelligence”

Durant l’acte s’ha signat l’acord d’intencions per al desenvolupament del CIDAI –“Center for Innovation in Data tech and Artificial Intelligence”-, una iniciativa destacada de l’estratègia Catalonia.AI. Es tracta d’una aliança publicoprivada impulsada per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, BSC-CNS, CVC, Eurecat, Everis, i2Cat, Microsoft i SDG Group. El CIDAI té com a finalitat que les empreses i el conjunt de la societat puguin aprofitar el benefici de les tecnologies d’Intel·ligència Artificial. El CIDAI comptarà amb un pressupost de 3 milions d’euros, dels quals 1,2 els aportarà la Generalitat.

El cap del Govern ha posat de relleu que el CIDAI “està cridat a esdevenir un referent immediat per a empreses i institucions catalanes, per demostrar els beneficis i accelerar l’adopció de les tecnologies innovadores en l’aplicació de la Intel·ligència Artificial”.

En l’acte també ha intervingut el conseller Puigneró, que ha subratllat que “avui s’enlaira una estratègia de país que canviarà l’economia i la societat dels propers anys”. “Som i volem ser un país digital i això vol dir liderar les tecnologies més determinants del moment com la Intel·ligència Artificial”, ha reblat.

Per la seva part, la consellera Chacón ha assegurat que aquesta Estratègia “ens posiciona entre les societats del coneixement”, perquè “el coneixement i el talent són els elements clau que marcaran la competitivitat dels territoris els propers anys”. I ha afegit que “treballem per facilitar aquesta imprescindible relació que hem d’establir entre recerca, la ciència que aquesta genera, i empresa”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere