Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Una conferència de la neurocientífica Gina Rippon sobre cervell i gènere inicia el cicle Debats UB: Feminisme(s)

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El dijous 27 de febrer s’inicia el cicle Debats UB: Feminisme (s), que durant els propers mesos aprofundirà en debats al voltant de qüestions com el gènere i el cervell humà, la història i l’actualitat dels moviments feministes, el paper de les dones en l’economia i el desenvolupament, les dones i el poder, o la violència contra les dones. La sessió del dia 27 tindrà lloc a les 12.30 h a l’Aula Magna de l’Edifici Històric i consistirà en una conferència de Gina Rippon, catedràtica emèrita de Neurociència Cognitiva de l’Aston Brain Centre (Universitat Aston), que parlarà sobre el cervell generitzat, és a dir, de com el món ens canvia el cervell i determina el pensament segons els convencionalismes de gènere.

En el seu llibre The gendered brain (Vintage Publishing, 2019), Gina Rippon manté que la biologia no té cap paper central a l’hora de diferenciar els cervells masculins dels femenins. En l’obra, Rippon exposa com els estereotips ens bombardegen des que naixem i ens mostra com aquests missatges conformen les idees sobre nosaltres mateixos i fins i tot donen forma al nostre cervell.

El cicle Debats UB: Feminisme(s) respon a la voluntat de reflectir i celebrar la pluralitat i la diversitat de les dones i dels moviments feministes. Igual que els Debats UB: Catalunya i Espanya, actualment en la seva segona edició, amb aquest nou cicle la UB vol esdevenir punt de trobada de les diferents sensibilitats que existeixen en la nostra societat i incentivar la discussió i l’ús de la paraula per afavorir l’entesa, facilitar la comprensió dels conflictes i contribuir a la seva resolució. Al mateix temps, la UB vol aportar una visió acadèmica de les preocupacions socials, donant elements d’anàlisi i fomentant la reflexió col·lectiva.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere