Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Debat sobre els rols i (des)igualtats en les societats de primats al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

MUSEU MICOS

 

Gènere: biologia o cultura. Els rols i (des)igualtats en les societats de primats és el tema de la propera sessió del cicle de debats  Primats, Ciència i Societat que tindrà lloc el proper dimecres 4 de març de 2020 a les 18h al Museu de Ciències Naturals de Barcelona al Parc del Fòrum. Les ponents que participaran en el debat són: Montserrat Colell Mimó, etòloga i primatòloga de la Universitat de Barcelona, Marta Iglesias Julios, neurocientífica i investigadora predoctoral en el programa de Neurociències de la Fundació Champalimaud de Lisboa i  Sandra Lozano Rubio, especialista en estudis feministes així com historiadora i arqueòloga per la Universitat Pompeu Fabra.

El debat, que modera Jordi Serrallonga,   s’emmarca en el cicle d’activitats al voltant de l’exposició temporal “Micos. Una història de primats” que es pot veure fins al 26 d’abril al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Quantes vegades hem escoltat que una dona pot fer varies coses a la vegada mentre que un home només una? O que els homes s’orienten molt bé amb els mapes i les dones no? Això en l’àmbit més quotidià; però, potser en llegir un llibre o article de divulgació científica, ens ha sobtat un títol com aquest: «Existeix el cervell femení i el cervell masculí?».

Què hi ha de llegenda, tòpic o veritat en totes aquestes qüestions? Existeix una desigualtat de gènere ja marcada en els nostres gens, o només es tracta de qüestions culturals? O una barreja de totes dues coses?

En aquesta segona sessió del cicle  debatrem el concepte de gènere des de la vessant biològica i cultural…  i ho farem centrant-nos en les societats primats. Per exemple, esbrinarem si les femelles de ximpanzé són més hàbils, que els mascles, manipulant i fabricant eines? El masclisme és en el nostre ADN o és una imposició cultural? Això, i molt més.♦

Cicle de debats sobre  primats

Dia: Dimecres 4 de març del 2020   Hora: 18h-20:30h

Preu: Gratis.

Reservar plaça … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere