Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili María José Figueras, nova presidenta de la Xarxa Vives d’Universitats

Notícia anterior
Notícia posterior

urv

La rectora de la Universitat Rovira i Virgili (URV), María José Figueras Salvat, ha assumit avui la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats, d’acord amb el calendari rotatiu de presidències semestrals de la institució. Figueras ocuparà el càrrec en substitució de Rafael Rodríguez-Ponga y Salamanca, rector de la Universitat Abat Oliba CEU.

La presidència de Figueras inclou un ampli programa de projectes i activitats, entre les quals destaca la  publicació de 6 noves Guies per a una docència universitària amb perspectiva de gènere, en les àrees d’Arquitectura, Antropologia, Comunicació, Enginyeria Industrial, Infermeria i Matemàtiques. També tindran lloc, entre el 22 i 30 d’abril, les lligues de debat a la URV, en les modalitats de secundària i batxillerat i universitària. A més, la Universitat d’Alacant acollirà la segona edició de la Biennal de Teatre Universitari.

En l’àmbit de llengua, i impulsat per diversos membres de la Xarxa Europea per la Diversitat Lingüística (NPLD), es desenvoluparà el programa d’innovació pedagògica “CELRoM – Diversitat lingüística a l’aula”, que promou i difon en el sistema escolar els valors, drets i oportunitats de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries publicada pel Consell d’Europa. El curs acadèmic de les universitats de la Xarxa Vives clourà al juliol amb el lliurament de la Medalla d’Honor de la institució, dels premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària i del premi Jesús Tuson sobre diversitat lingüística. A més, durant la presidència de Figueras, diferents universitats acolliran tallers formatius i trobades sectorials en el marc de les jornades Fòrum Vives.

María José Figueras és catedràtica de Microbiologia i especialista en microbiologia ambiental, principalment en contaminació microbiològica de l’aigua. Ha impulsat i participat en diversos projectes internacionals i ha estat assessora científica de l’Organització Mundial de la Salut, del Programa Ambiental de les Nacions Unides, de la Comissió Europea i de l’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya. Fins a prendre possessió del càrrec de rectora de la URV, Figueras va ser membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Microbiologia i ambaixadora de la Societat Americana de Microbiologia a l’Estat espanyol. En l’àmbit de la gestió, ha estat secretària de la Divisió VII de la Universitat de Barcelona a Tarragona (1989-1992) i directora del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV (2013-2018).

Completen la presidència de la Xarxa Vives d’Universitats, Jordi Montaña Matosas (vicepresident I), Eva Alcón Soler (vicepresidenta II i rectora de la Universitat Jaume I), Vicente Luis Navarro de Luján (vicepresident III i rector de la Universitat CEU Cardenal Herrera) i Rafael Rodríguez-Ponga y Salamanca (vicepresident IV i rector de la Universitat Abat Oliba CEU).♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere