Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat del Consell Interuniversitari de Catalunya en relació al coronavirus en l’àmbit universitari

Notícia anterior
Notícia posterior

p08196hm

En relació als possibles casos d’infecció per Covid-19 en l’àmbit universitari, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) fa avinent que des del moment en què es van fer oficials els primers casos de coronavirus a Europa hi ha una coordinació constant i una estreta col·laboració amb el Departament de Salut.

El protocol general establert des del Departament de Salut estableix que un cas és sospitós d’infecció per Covid-19 si prové d’una de les àrees de risc i presenta símptomes respiratoris (tos, ofegament, febre) de qualsevol gravetat. Per tant, els estudiants procedents d’una d’aquestes zones que no presentin quadre clínic associat no es consideraran casos sospitosos des del punt de vista sanitari.

Aquesta consideració no exclou la possibilitat que, des de l’àmbit universitari i atenent a criteris propis de les universitats, s’emetin recomanacion específiques per als estudiants procedents d’àrees de risc i que no presenten símptomes a la seva arribada.

Estudiants catalans a Itàlia

Un total de 650 estudiants catalans participen aquest curs 2019-2020 en programes de mobilitat a Itàlia. Segons les informacions facilitades per les universitats catalanes, en aquest moments un 55% d’aquests estudiants estan en les regions afectades pel coronavirus. Pel que fa als estudiants italians que fan estades en campus del nostre país, la xifra total prevista per a aquest curs és similar a la de catalans que es desplacen al país transalpí.

El CIC referma que els estudiants catalans en estada Erasmus a Itàlia estan subjectes a les indicacions generals de Salut Pública per a ciutadans desplaçats a aquest país. Des del CIC es posa èmfasi en la recomanació emesa des de Salut Pública perquè aquells estudiants que provinguin de zones de risc que desenvolupin símptomes respiratoris es posin en contacte amb el 061-Salut Respon, on rebran les indicacions oportunes. Les universitats poden consultar al 061 davant de qualsevol dubte en la gestió de casos relacionats amb el Covid-19.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere