Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova conferència del curs “Escoles Singul-Arts” a la UManresa / Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (09/03/2020)

Notícia anterior
Notícia posterior

Montserrat Cortadellas

La Setena edició del curs “Escoles Singul-Arts” és un curs amb tradició per apropar diferents experiències innovadores, dutes a terme per centres educatius mitjançant visites als mateixos centres i conferències que es duran a terme a la Fundació Universitària del Bages (FUB) de la UManresa (Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya).

El curs consta de 4 conferències (gratuïtes i obertes a tothom), 3 visites a centres educatius i una trobada d’intercanvi final. En aquesta edició està orientat a tractar temes lligats a l’art.

La propera conferència està programada pel dilluns 9 de març  amb el títol“Lligam entre art i ciència”, a càrrec de Montserrat Cortadellas.

Cortadellas explica: 

En el context de la relació entre art i ciència, em centraré a donar a conèixer com els artistes treballen els materials naturals: explorant, analitzant, manipulant i evidenciant les seves característiques físiques, científiques, ambientals, i conceptuals; i com les maneres de fer dels artistes, aplicades a l’educació en processos pedagògics, ens aporten coneixement.

Montserrat Cortadellas és artista visual i plàstica. Paral·lelament treballa en el camp de la fotografia, en el qual fa muntatges, instal·lacions, amb diapositives o grans formats, amb un marcat interès pels temes socials i ecològics.

Va tenir l’oportunitat de d’entrar en contacte amb el projecte “Idensitat”, un treball d’intervenció crítica i interacció social, dirigit per Ramon Perramon. A partir d’aquí comença un treball en el qual és pionera al Camp de Tarragona, una activitat centrada a apropar l’art i el pensament contemporani a espais pedagògics. Una tasca que desenvolupa en particular en escoles del Priorat i del Baix Camp. Un dels seus objectius és dur a terme la seva feina a les escoles tenint en compte la transcersalitat curricular. Montserrat Cortadellas engloba el seu treball dins del seu projecte “Estratègies de Coneixement”. Que , tal com assenyala, constitueix un compendi de propostes artístiques i pedagògiques que desenvolupa des del 1999, destinades a col·lectius aliens a l’art contemporani i a centres educatius. L’artista vol fer veure com l’art forma part de la vida, en relacionar-lo i veure les implicacions que té amb la vida diària i en contextos educatius.♦

Horari:18h
Lloc
: Sala d’Actes UManresa (edifici FUB – segon pis)

Fotografia: Montserrat Cortadellas.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere