Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

SETMANA DE LA DONA: “Academia Europaea Barcelona Knowledge Hub” / “Càtedra UNESCO Dones, desenvolupament i cultures” / “Goethe-Institut de Barcelona”

Notícia anterior
Notícia posterior

mm

L’Academia Europaea Barcelona Knowledge Hub, amb la col·laboració de la Càtedra UNESCO Dones, desenvolupament i cultures i el Goethe-Institut de Barcelona, ha organitzat diverses activitats al voltant del Dia Internacional de les Dones, amb el títol genèric “Dones i cooperació: una perspectiva simbiòtica”.

 A continuació les activitats:

Data i hora: 4 de març, dimecres, 18.30

Lloc: Sala Prat de la Riba, Institut d’Estudis Catalans (c/ Carme, 47, Barcelona)

Les matemàtiques de la música Pilar Bayer, música i matemàtica, parlarà dels principis matemàtics en la música, com ara els que expliquen el so i el paper de les noves tecnologies en la música. Se centrarà també en les principal tècniques matemàtiques usades en el tractament digital de la música, i en el seu emmagatzematge i reproducció.

En farà la presentació: Mònica Rius-Piniés, directora de la Càtedra UNESCO Dones, desenvolupament i cultures i expresidenta de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

—————————————————————-

Data i hora: 5 de març, dijous, 18.30

Lloc: Sala Ramon Turró, Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (c/ Carme, 47, Barcelona)

Cinquanta anys del llibre de Lynn Margulis Origin of Eukaryotic Cells (Origen de les cèl·lules eucariotes)

Taula rodona coordinada per Carmen Chica, amb la participació de Montserrat Vallmitjana, Begoña Vendrell, Mercè Berlanga i Carme Puche.

Presentació de la sessió: Mercè Piqueras

Origin of Eukaryotic Cells, publicat el 1970, és l’obra en què l’aleshores jove biòloga Lynn Margulis ( 5 de març de 1938 – 22 de novembre de 2011 ), recull en un llibre les seves idees sobre la teoria de la naturalesa simbiòtica de l’ultraestructura de la cèl·lula eucariota. Cinquanta anys després de la seva publicació, segueix sent un llibre de referència.

Algunes dones que van  tractar Lynn Margulis i van col·laborar amb ella, i Carme Puche, autora d’un curtmetratge sobre la biòloga nord-americana presentaran la seva visió de la singular científica que tants lligams va mantenir amb Catalunya.

——————————————————————–

Data i hora: 12 de març, dijous, 19.00

Lloc: Goethe-Institut Barcelona (c/ Roger de Flor, 224, Barcelona)

Ciutat infinita: memòria i dentitat a la ciutat autoconstruïda

Projecció de Ciudad infinita-Voces del Ermitaño, documental (29 minus) filmat a Lima (Perú) el 2018 per Kathrin Golda-Pongratz, seguit d’un debat.

Ciudad infinita-Voces del Ermitaño està basat en la recerca dels processos d’urbanització i place-making a un barri, El Ermitaño, de la perifèria de Lima. Els reptes contemporanis del barri hi són presentats a través de les veus dels seus habitants. Reactiva la memória dels seus orígens i de les seves identitats múltiples d’origen migratori. En mostra les preocupacions i aporta idees sobre la manera d’aprofitar i promoure iniciatives de col·laboració perquè el veïnat consolidi barris com aquest en què viuen.

Seguirà un debat i col·loqui amb el públic amb la participació de:

-Kathrin Golda-Pongratz, directora del film, arquitecta i investigadora urbana, membre de l’Academia Europaea i professora de la Universitat Internacional de Catalunya.

-Zaida Muxi, arquitecta i urbanista, Universitat Politècnica de Catalunya.

-Bettina Bremme, periodista i autora, Goethe-Institut.

El col·loqui s’enfocarà als temes principals del documental: el paper de l’espai públic i de l’habitatge en el procés de construcció de comunitat, memòria i identitat a diferents cultures, incloent-hi la nostra.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere