Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

“La Central del Circ” a Barcelona: Un espai de creació per a professionals del circ

Notícia anterior
Notícia posterior

circ

L’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) s’encarrega de gestionar “La Central del Circ”, un espai amb els recursos necessaris per a l’entrenament i l’assaig en les condicions adequades.

 

Al Parc del Fòrum, entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs, i molt a prop de la placa fotovoltaica que ja forma part de l’horitzó de la ciutat, es troba La Central del Circ, un espai de creació per als artistes del circ. L’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC) és l’encarregada de gestionar un espai idoni perquè artistes del circ puguin entrenar crear amb els recursos necessaris per a l’assaig en les condicions adequades.

Tal com assenyala la gerent de La Central del Circ, Ione Hermosa, l’espai, que forma part de la xarxa de Fàbriques de Creació de l’Institut de Cultura de Barcelona, està enfocat als artistes professionals. “A banda d’oferir l’espai per l’entrenament i l’assaig, es fan tallers, es conviden professionals i es duen a terme activitats com la ‘transformation battle‘”, assenyala Hermosa, que afegeix que el que La Central del Circ és acollir les propostes que arriben tant de les companyies com de professionals.

L’APCC té les seves oficines al mateix espai. La gerent de l’entitat, Cristina Tascón, explica que l’APCC ha estat fent tasques de divulgació, de dignificació laboral interlocució amb les institucions. “Suport institucional sempre es necessita, així com suport social i relació amb les entitats. El circ és un sector fort, perquè està cohesionat i forma part de la feina de l’artista treballar amb el col·lectiu”, manifesta Tascón.

Tascón considera que des de l’entitat s’està molt satisfet de com s’ha treballat la perspectiva de gènere al circ. “Com a artistes de circ les dones estan fent un treball molt important”, assenyala Tascón, que manifesta que a les companyies aproximadament el 45% dels membres són dones. “Creiem que és una bona dada, amb la qual s’ha de treballar més perquè el sector encara és preeminentment masculí”, afegeix.♦

   Font i Text: Carlos Faneca / David Carrillo / Marc Gómez / LaviniaNext / xarxanet.

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere