Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB i la UPF, entre les entitats fundadores del “Global LegalTech Hub”

Notícia anterior
Notícia posterior

LEGAL

La Universitat de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra són unes de les entitats fundadores del nou “Global LegalTech Hub”, un hub que aplega operadors jurídics de tots els àmbits del dret —institucions, empreses, firmes d’advocats i start-ups— que apliquen les noves tecnologies de la informació a l’àmbit jurídic.

L’objectiu és donar a conèixer i fomentar la transformació digital en el món jurídic, en el qual ja s’aplica la tecnologia en molts àmbits: intel·ligència artificial en l’anàlisi de corpus de sentències, signatura electrònica, aplicacions per crear automàticament documents legals, sofisticades plataformes vinculades al comerç electrònic o a la resolució de conflictes, entre molts altres exemples.

“El hub potenciarà l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de les professions jurídiques”, explica Elena Lauroba, professora de la Facultat de Dret de la UB. “A dia d’avui —continua l’experta—, la irrupció vertiginosa de les TIC obliga a repensar-nos, i encara més si volem evitar una bretxa entre tècnics i juristes, que ens perjudicaria a tots”. Segons destaca Lauroba, cal establir “vies de comunicació i cooperació per donar una millor resposta als reptes que generen els nous instruments, també en termes de protecció dels drets fonamentals de la ciutadania”.

El “Global LegalTech Hub” vol crear un espai on puguin conviure start-ups amb empreses de llarga trajectòria i institucions.

Alguns dels participants en el “Global LegalTech Hub”, a més de les universitats són PIMEC, despatxos d’advocats com Cuatrecasas, Roca Junyent, Deloitte Legal, Across Legal, ETL, Jané Advocats i Cirial 180, i empreses com Banc Sabadell, VLex Networks, Alterwork, Red Points, Bigle Legal, Validated ID, Signaturit i Pridatect.

L’associació es va constituir al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona el passat 17 de febrer, el qual ha tingut un paper privilegiat en el desenvolupament de la iniciativa.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere