Tancats tots els centres educatius de Catalunya / Suspensió de les activitats acadèmiques presencials a les Universitats
El Govern de la Generalitat ha decidit tancar a partir d’avui tots els centres educatius de Catalunya, en coordinació amb el Departament de Salut i en el marc del Pla d’Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc. Ho fa com a mesura de contenció i per evitar la propagació del coronavirus. La mesura afectarà a tots els centres de Catalunya, siguin de titularitat pública, privada concertada, privada o de qualsevol altra titularitat, i a les diferents etapes educatives.
El cessament de l’activitat lectiva i el tancament dels centres a partir d’avui, dia 13 de març, fins al divendres 27 de març, ambdós inclosos.
Aquest fet implicarà la suspensió de l’activitat en un total de 5.492 centres:
- Llars d’infants
- Escoles d’educació infantil i primària
- Instituts d’ESO, batxillerat i formació professional
- Escoles d’Art i Disseny
- Escoles d’Adults
- Escoles Oficials d’Idiomes
- Centres d’educació especial
- Escoles professionals
- Escoles de música
- Escoles de dansa
- Conservatoris
- Centres de títols propis
- Centres d’ensenyaments artístics superiors
Aquesta mesura afecta a un total de 1,565.478 alumnes dels diferents ensenyaments, repartits de la següent manera:
- Educació infantil de primer i segon cicle: 79.948 alumnes i 213.352 alumnes respectivament
- Educació primària: 479.958 alumnes
- Educació secundària obligatòria: 331.681 alumnes
- cicles de formació professional: 126.994 alumnes
- batxillerat: 94.437 alumnes
- cicles d’arts plàstiques i disseny: 5.103 alumnes
- ensenyaments de música: 70.122 alumnes
- ensenyaments de dansa: 9.717 alumnes
- art dramàtic: 454 alumnes
- ensenyaments superiors de disseny: 2.398 alumnes
- conservació i restauració de béns: 140 alumnes
- ensenyaments esportius: 2.052 alumnes
- escoles oficials d’idiomes: 43.000 alumnes
- formació d’adults: 66.738 alumnes
- ensenyaments a distància: 39.384 alumnes
La mesura afecta també els Serveis Educatius i a les seves activitats.♦
Les universitats de Catalunya no es tanquen sinó només hi haurà una “Suspensió de l’activitat lectiva presencial”
Comunicat de suspensió de les activitats acadèmiques presencials a la Universitat de Barcelona
Davant l’evolució de l’epidèmia del COVID-19 durant les darreres hores, la UB comunica que, per indicació del Govern de la Generalitat de Catalunya, a partir de demà, divendres 13 de març, se suspenen totes les activitats acadèmiques presencials fins al dia 3 d’abril inclòs. Tenint present que ens trobarem en període de Setmana Santa, l’activitat acadèmica presencial no es reprendrà fins al dia 14 d’abril.
En conseqüència, també se suspenen les activitats següents:
• Cursos i activitats programades als espais de la Universitat (visites de centres de secundària, cursos IL3, cursos EIM, Universitat de l’Experiència, Estudis Hispànics, Fundació Josep Finestres, IDP‐ICE, Formació PAS, Serveis Lingüístics, etc.).
• Activitats compromeses mitjançant conveni que hagin de tenir lloc en espais de la UB, i permisos d’ocupació temporal o de lloguers en espais de la UB.
• Beques de col·laboració de la UB i del Ministeri d’Educació, i pràctiques que es facin en instal·lacions de la UB (les pràctiques que es duguin a terme fora de les instal·lacions de la UB es poden mantenir en funció de l’entitat externa).
La suspensió d’activitats inclou el tancament dels serveis i les instal·lacions següents:
• Aules i laboratoris on es realitzin activitats docents, incloses les sortides de camp i les pròpies dels estudis de doctorat
• CRAI (biblioteques i sales d’estudi)
• Servei d’Esports
• Cafeteries, bars i restaurants ubicats en instal·lacions de la UB
• Copisteries i serveis de reprografia ubicats en instal·lacions de la UB
Els membres del PDI i del PAS de la Universitat de Barcelona continuaran prestant els seus serveis, llevat de les activitats acadèmiques presencials.
En el cas del PDI, i en relació amb la docència que té assignada, ha de procurar cercar alternatives per planificar-la temporalment en modalitat no presencial i posar a l’abast dels estudiants els recursos necessaris en el procés del seu aprenentatge, intensificant les respostes als seus dubtes i possibles consultes, a través de correus electrònics o altres vies de comunicació no presencial. En aquesta situació excepcional, cal tenir presents les possibilitats que ofereixen totes les eines relacionades amb la plataforma docent del Campus Virtual UB i del Servei d’Atenció als Usuaris del CRAI.
En el cas del PAS, l’obligació de prestar serveis inclou el personal que estigui adscrit a unitats que es tanquin al públic.
Davant d’una situació excepcional i d’incertesa com aquesta, fem una crida a la responsabilitat i el compromís de tota la comunitat universitària UB amb el servei públic de l’educació superior.♦