Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català, AQU i les 12 universitats acorden treballar coordinament l’afectació del curs acadèmic 2019-2020 a causa de la pandèmia de coronavirus

Notícia anterior
Notícia posterior

universitats

El Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i les 12 universitats catalanes -públiques i privades-, han acordat estudiar de manera conjunta i coordinada diferents escenaris d’aquí a la finalització del curs acadèmic 2019-2020, davant la incertesa de com evolucionaran les mesures en relació amb la contenció de la pandèmia de coronavirus COVID-19.

El principal missatge que es vol transmetre a l’estudiantat i a les seves famílies, així com a la ciutadania en general, és de tranquil·litat. En la reunió mantinguda entre Govern, AQU Catalunya i les universitats s’ha destacat que es continuarà treballant, des de la corresponsabilitat i la coordinació, per assegurar el mínim impacte d’aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d’estudiants, així com garantir –per part de les universitats– que l’estudiantat que hagi adquirit els coneixements, superarà el curs acadèmic.

 

Després de la reunió mantinguda entre el Govern, mitjançant la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i les 12 universitats catalanes, manifestem que:

  • A causa de la situació d’excepcionalitat davant la qual ens trobem per tal de minimitzar el risc de contagi per coronavirus COVID-19 entre la població, la totalitat dels campus universitaris continuen tancats o amb l’accés restringit als serveis crítics, i tota l’activitat s’està realitzant de forma virtual.

 

  • En el cas de les 11 universitats presencials, l’esforç principal s’està concentrant en l’adaptació de l’activitat lectiva. Després d’una primera setmana de docència i avaluació no presencial, la valoració és satisfactòria i es continua treballant per millorar i ajustar a aquest nou context general el conjunt de processos i estratègies d’ensenyament-aprenentatge en curs així com la globalitat diversa d’eines i recursos tecnològics de suport.

 

  • Davant la incertesa de com evolucionaran les mesures en relació amb la contenció de la pandèmia, s’ha acordat estudiar de manera conjunta i coordinada –Govern, universitats i AQU– diferents escenaris d’aquí a la finalització del curs acadèmic 2019-2020, amb l’objectiu de garantir al col·lectiu estudiantil el manteniment de tota l’activitat programada que, a banda de la docència, inclou les pràctiques així com els processos d’avaluació.

 

  • El principal missatge que es vol transmetre als estudiants i a la seves famílies, així com a la ciutadania en general, és un missatge de tranquil·litat. El Govern, AQU Catalunya i les 12 universitats, en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), estan treballant des de la corresponsabilitat i la coordinació per assegurar el mínim impacte d’aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d’estudiants, així com garantir –per part de les universitats– que l’estudiantat que hagi adquirit els coneixements, superarà el curs acadèmic.

 

  • Així mateix, el Govern vol subratllar la total confiança en la tasca que estan desenvolupant les universitats en aquests moments i vol reconèixer l’esforç que està realitzant tota la comunitat universitària –personal docent i investigador (PDI, personal d’administració i serveis (PAS) i l’estudiantat– per fer front a aquesta situació d’excepcionalitat. De la mateixa manera, el Govern i les universitats volem reiterar la crida a la responsabilitat de tota la ciutadania a seguir escrupolosament les indicacions de Salut i de les autoritats corresponents, per assolir els efectes desitjats amb aquest confinament.♦
Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere