Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Comunicat institucional de la Universitat de Barcelona (UB) : “En defensa de la informació contrastada i veraç”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

4427logo

“Durant els darrers dies estan apareixent, a diferents mitjans de comunicació, persones de la nostra comunitat universitària que manifesten les seves preocupacions i inquietuds sobre l’actual situació de docència i avaluació no presencial de la Universitat de Barcelona. Aquestes persones tenen tot el seu dret a ser entrevistades, és més, les seves contribucions no fan més que aportar idees per trobar sortides raonables a diferents situacions en què ens trobem dia a dia.

Els mitjans de comunicació també tenen el seu dret d’informar el conjunt de la ciutadania, sempre ho han fet i ho han de continuar fent; són una part imprescindible de la nostra societat i, com sempre hem fet, valorem molt la seva tasca. La Universitat de Barcelona, però, demana que s’evitin situacions en què la informació que es dona sobre nosaltres i el nostre funcionament actual no s’adequa a la veritat, al rigor periodístic i a la deontologia professional.

La Universitat de Barcelona està conformada per molt alumnat, professorat i personal d’administració i serveis que durant aquests dies excepcionals està dedicant molt esforç i moltes hores perquè les coses surtin de la millor manera possible, i que són d’una ajuda inestimable per solucionar problemes que van apareixent dia a dia.

Demanem que la informació que es doni sigui contrastada amb totes les veus implicades, també la de la Universitat de Barcelona, i que s’evitin generalitzacions gratuïtes que atempten contra l’honor i la professionalitat de totes aquelles persones que intenten fer la seva feina de la millor manera possible. Vivim temps complicats i difícils, i cal evitar titulars sensacionalistes, parcials i allunyats de la veritat.

Com sempre, continuem a disposició dels mitjans de comunicació, i valorem molt positivament la tasca que durant aquests dies estan fent en una immensa majoria de casos”.

 Universitat de Barcelona

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere