Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Les escoles d’art de Catalunya creen projectes per a institucions i empreses

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

9252dd5d-cc8e-402b-a2e9-53248cd32004

Més de 25 centres artístics han participat en l’edició d’enguany del programa “Talent creatiu i empresa”, impulsat pel Departament d’Educació

La iniciativa ha premiat 28 projectes, entre els quals la senyalització dels cementiris de Barcelona i els cartells d’una campanya de prevenció de riscos

Gairebé 600 alumnes d’escoles d’Arts Plàstiques i Disseny d’arreu de Catalunya han participat en l’edició d’enguany del programa “Talent creatiu i empresa”, impulsat pel Departament d’Educació amb l’objectiu de divulgar el talent i la creativitat dels centres educatius artístics del país. En total, han estat reconeguts 28 projectes d’alumnes, cadascun dels quals responia a un repte proposat per una institució, empresa o entitat.

Alguns dels 28 projectes proposats, molt diversos, han estat la renovació senyalística dels cementiris de Sarrià i de Montjuïc de Barcelona; els cartells relacionats amb el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball; un cartell i un vídeo per difondre el respecte a la diversitat sexual en els centres de salut de Catalunya; un perfum pensat per a joves; el disseny del pati interior d’una botiga, i un fogó de sobretaula, entre d’altres.

Els reconeixements i les mencions especials s’haurien d’haver lliurat, com cada any, en un acte de cloenda a Barcelona, però la crisi del Covid-19 ho ha impedit. De totes maneres, igualment, aquesta setmana el Departament d’Educació ha divulgat el nom dels premiats a tots els centres artístics i ha estrenat una pàgina web, allotjada a la Xtec, on es poden consultar tots els projectes guardonats.

Posar en contacte escoles d’art i empreses

El programa “Talent creatiu i empresa” té dues finalitats. D’una banda, donar a conèixer el potencial de coneixement i la creativitat que les escoles d’Arts Plàstiques i Disseny poden aportar a les empreses, entitats i organismes col·laboradors, amb la creació, disseny i producció de béns i serveis.

El segon objectiu és fomentar la formació i actualització dels professors d’aquestes escoles d’art, mitjançant la transferència de coneixements entre docents i organismes. Es vol promoure així l’equitat i la qualitat en el sistema educatiu, reflectida en la millora de les capacitats i competències dels alumnes participants.

D’aquesta manera, el programa posa en contacte les escoles d’art amb empreses i institucions per tal de desenvolupar reptes reals de col·laboració i fer-ne seguiment durant sis mesos, mitjançant trobades presencials i telemàtiques, per tal d’arribar a obtenir un producte amb unes condicions concretes.

Nombroses escoles d’art han rebut reconeixements

En total, al programa hi han participat més de 25 escoles d’Arts Plàstiques i Disseny de Catalunya. Els alumnes guardonats pertanyen, concretament, a les escoles d’art Josep Serra i Abella (l’Hospitalet de Llobregat); Edra (Rubí); Olot; Illa (Sabadell); Arsenal (Vilafranca del Penedès); Groc (Barcelona); Deià (Barcelona); Massana (Barcelona); Llotja (Barcelona); ESARDI (Amposta) i a les escoles d’art de la Garriga, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Reus i Sant Cugat del Vallès.

Per la seva banda, les institucions que han proposat projectes han estat l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral; la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat; l’Institut for Bioengineering of Catalonia; el Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, i el mateix Departament d’Educació, que va proposar el disseny d’una estructura modular que pugui funcionar com a element decoratiu i, alhora, identificatiu del Departament.

Al seu torn, les empreses participants han estat Cementiris de Barcelona; Ainea Perfums&Beauty Cluster de Barcelona; Matter; Canal Taronja TV; Punumu SL – Dbambú; Bahí&Güell/Marcó; Clipper i Cubiñá. Per últim, pel que fa a les entitats que han pres part del programa, han estat Dóna Kolors; l’Associació Dret a Morir Dignament; l’Associació Frontera; i FAPAES.

El Departament d’Educació fa arribar al seu agraïment a tot el professorat i alumnat que han participat en el programa, per la seva bona feina i el seu treball rigorós i professional. També s’agraeix la implicació de les empreses, institucions i entitats participants, pel seu compromís amb la iniciativa.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere