Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Institut de Ciències del Mar del CSIC estrena nova web i actualitza la seva imatge corporativa

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

web-icm-csic

La nova imatge de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona suposa una evolució en el posicionament d’aquest centre de recerca, que per a renovar-se ha realitzat un exercici exhaustiu d’autoprospecció i redefinició d’estratègies. El nou lema i els nous valors de l’ICM estan alineats amb els reptes científics, ambientals i socials actuals.

L’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona està d’estrena. Aquest institut del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), el major centre d’investigació marina d’Espanya i un dels centres líders de tot el sud d’Europa, ha presentat avui la seva nova web i imatge corporativa, ambdues alineades amb la missió i els valors de l’Institut.

La nova web dona més visibilitat als reptes científics que guien la investigació de l’ICM, en connexió amb els grups de recerca associats a cada línia temàtica. A més, mostra una estructura més clara de les principals seccions: recerca, serveis, societat, actualitat i transferència de coneixement. Aquesta última és una secció totalment nova que s’ha creat amb l’objectiu de fer visibles els enllaços amb la indústria i l’administració pública.

La cara renovada de l’Institut arriba uns mesos abans que comenci la Dècada dels Oceans (2021-2030), que l’ICM encara amb la il·lusió i el propòsit d’impulsar les ciències oceàniques. El canvi suposa una evolució en el posicionament del centre de recerca, que per a renovar-se ha realitzat un exercici exhaustiu d’autoprospecció i redefinició d’estratègies. Com a conseqüència d’aquest esforç, l’ICM es presenta ara amb nou lema i nous valors alineats amb els reptes científics, ambientals i socials actuals.

L’objectiu de l’ICM és seguir desenvolupant una investigació marina d’excel·lència capaç d’inspirar una societat en harmonia amb el planeta blau, que segueix sent un gran desconegut fins i tot per als que es dediquen a la investigació oceànica. En paraules de Josep Lluís Pelegrí, investigador i director de l’ICM, “només així serà possible construir un futur just per als oceans, que són ni més ni menys que el major aliat de la societat davant grans reptes com el canvi climàtic”.

“La nostra imatge és una expressió pública d’allò que volem ser. Arribar a aquesta definició ha representat un important esforç d’introspecció, una reflexió seriosa sobre on som i com buscar el millor camí”, exposa Pelegrí, per al qual la nova imatge no és una “ruta estàtica”, sinó que anirà canviant al llarg del temps.

“La pausa que avui fem per identificar-nos i presentar-nos ens ajudarà a veure més clar allò que perseguim”, assevera el director, que parla del d’ara com “un parèntesi especialment necessari en aquest moment d’incertesa i reflexió global sobre la sostenibilitat de l’actual model de societat”.

“La nostra imatge i web mostraran aquesta utopia, aquest meravellós camí individual, col·lectiu i institucional que passa pel treball cooperatiu en la definició i progrés cap a reptes transversals i estratègies innovadores, afegeix Pelegrí, que conclou recordant que “la visió i el treball integrador de l’ICM -des del plàncton microscòpic i els grans de sorra fins a les teleconnexions globals i la connectivitat planetària- sempre s’enfoquen al servei de la societat i del planeta”.

Els investigadors de l’ICM s’han compromès a liderar aquest canvi en el qual també han de participar la resta d’agents implicats en la gestió dels oceans, des de l’administració fins a la ciutadania.

Tant la cooperació com el compromís formen part dels nous valors de l’ICM. Aquests vertebren el disseny de la nova web i l’univers visual de la nova marca, que ara mostra una imatge més fidel als principis de l’ICM, a la seva estructura organitzativa i als reptes científics als que l’Institut fa front des de la rigorositat i la ciència d’excel·lència des de fa gairebé set dècades.

La nova imatge visual i la nova web de l’ICM van acompanyades d’una estratègia reforçada d’investigació i comunicació que vol ser una expressió del seu lideratge, determinació i compromís per a construir un demà millor per a les generacions futures i per al planeta.♦

       Web … clicar aquí

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere