Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

DIXIT Vic organitza la conferència virtual “‘Bullying’ i ‘ciberbullying’: què hi podem fer com a societat per a la seva prevenció?”

Notícia anterior
Notícia posterior

bull

DIXIT Vic retransmetrà en directe per internet una xerrada sobre l’assetjament escolar tant presencial com virtual, que pot haver augmentat a causa del confinament.

 Tal i com manifesta la ONG Save The Children, l’escola hauria de ser sempre un espai en el qual sentir-se segur però per a molts nens i nenes és l’origen d’un tipus de violència en què són víctimes dels seus companys. L’assetjament escolar o bullying té efectes negatius en la salut física, el benestar emocional i el rendiment acadèmic dels alumnes.

El confinament decretat per frenar l’expansió de la COVID-19 pot haver augmentat el nombre de casos de ciberbullying o assetjament virtual, aquell que els assetjadors cometen mitjançant l’ús d’internet, les tecnologies digitals i els telèfons mòbils.

El dijous 18 de juny, DIXIT Vic organitza una conferència virtual que té per objectiu aportar eines per reforçar el paper de les famílies i els professionals dels centres educatius en la prevenció, detecció i actuació davant els diversos tipus d’assetjament escolar i afavorir la resolució positiva de conflictes. Es podrà seguir en directe a través de la plataforma Zoom i està previst que posteriorment es pugui recuperar a l’apartat DIXIT TV del portal DIXIT.

La conferència “Bullying i ciberbullying: què hi podem fer com a societat per a la seva prevenció?” anirà a càrrec Jordi Collell i Carme Escudé. Tots dos són mestres i psicòlegs i tenen un màster en Psicopatologia Infantojuvenil per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A més, són membres de l’Observatoire International de la Violence à l’École i formen part dels equips d’assessorament psicopedagògic del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

  • Data: 18 de juny de 2020 a les 18 hores.
  • Inscripció: Cal inscripció prèvia emplenant el següent formulari per rebre l’enllaç des del qual seguir la conferència en línia.
  • Organització: DIXIT Vic.
  • Col·laboren: Obra Social “la Caixa” i Universitat d’Estiu de la UVic-UCC.

Què és DIXIT?

DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials és una iniciativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que s’adreça als i les professionals de l’àmbit d’afers socials per promoure la gestió i la difusió del coneixement en aquest àmbit, així com en el dels drets de ciutadania, la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a la dependència.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere