Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira convoquen el XXVI Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General»

Notícia anterior
Notícia posterior

sd

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXVI Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General», en col·laboració amb Edicions Bromera, en el marc dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. La quantia del guardó és de 12.000 euros i el termini de presentació d’originals acaba dilluns 7 de setembre.

 

El guardó té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l’abast del públic general, i de l’estudiantat preuniversitari en particular, els avanços científics i tecnològics, i també la divulgació de les diverses branques del coneixement. El llibre guardonat serà coeditat per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la Universitat de València, en versió valenciana, dins de la col·lecció «Sense Fronteres».

Els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic poden estar escrits en valencià o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, en castellà, en anglès o en francès i han de tindre una extensió entre 250.000 i 300.000 caràcters, amb els espais inclosos. Els materials addicionals al text hauran de ser originals, lliures de drets o contenir el corresponent permís de reproducció. En aquesta convocatòria no podran participar les persones que ja hagen estat guardonades en edicions anteriors i queden exclosos els textos de treballs de fi de grau, de fi de màster, tesis doctorals i articles científics.

Per participar-hi, les obres es presentaran preferentment mitjançant la seu electrònica de la Universitat de València, (http://webges.uv.es/uvEntreuWeb) o també es podran lliurar en paper al Registre General de la institució. Han de ser originals i inèdites, i també poden presentar-se sota pseudònim.

Formen el jurat de l’edició de l’any 2020 Maria Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València i que el presidirà; Carolina Moreno, directora de la col·lecció «Sense Fronteres»; Pere Puigdomènech, guardonat en la 25a edició d’aquest premi; M. Teresa Ferrer, investigadora del Departament de Filologia Espanyola de la Universitat de València i Ismael Mingarro, investigador del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la mateixa institució. Per a la ponderació dels treballs, el jurat atendrà l’interès científic i la coherència de l’obra, la seua creativitat i originalitat, la claredat expositiva i l’estructura del text, així com el correcte ús de la sintaxi i les normes ortogràfiques.

El guardó serà atorgat alhora que els altres premis Ciutat d’Alzira, la nit del 13 de novembre de 2020, en el transcurs d’un sopar literari. En aquest, les persones guanyadores, a més del premi en metàl·lic, rebran el trofeu dissenyat per Manuel Boix, símbol dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira.♦

     Link a les bases 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere