Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals fa pública la preselecció de 34 projectes audiovisuals

Notícia anterior
Notícia posterior

cinema

La iniciativa rep una aportació de 6 milions d’euros per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

L’objectiu principal de la iniciativa és la reactivació del teixit empresarial del sector audiovisual

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha donat a conèixer la preselecció de 34 projectes que es podran acollir a la línia de foment de les produccions audiovisuals que el Departament de Cultura i la CCMA mateixa van acordar el passat 10 de juny. Aquest acord de col·laboració suposa una aportació econòmica per part del Departament de Cultura de 6 milions d’euros per a la producció de nova obra audiovisual.

L’objectiu principal de la iniciativa és la reactivació del teixit empresarial del sector audiovisual. S’emmarca en el programa d’accions de represa i normalització de l’activitat cultural que impulsa el Departament de Cultura en un sector fonamental per a la creativitat del país, que s’ha vist especialment afectat per la crisi generada per la Covid19.

Després de l’anunci de l’establiment d’aquesta línia de finançament la CCMA va fer una crida al sector, que ha respost amb més de 300 projectes diferents. Entre tots, des de la CCMA conjuntament amb el Departament de Cultura se n’ha fet una primera selecció de 34, els quals suposen un volum d’inversió conjunta que assoleix el 6 milions d’euros previstos. A partir d’ara s’iniciarà un procés d’ajustament dels termes i les condicions de la contractació amb els responsables dels projectes preseleccionats per tal que es puguin fer realitat.

La preselecció inclou projectes molt diversos, tal com preveia la convocatòria. La preselecció ha estat realitzada amb criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal o l’encaix en una programació de televisió generalista.

També n’hi ha que es duran terme en règim de producció associada o coproducció, per la qual cosa algunes de les realitzacions finals podrien materialitzar-se com a coproduccions amb À Punt (la televisió pública del País Valencià), IB3 (Illes Balears) o Euskal Telebista (País Basc).

Els projectes preseleccionats corresponen a diferents gèneres i formats: sèries d’animació i programes infantils, sèries de ficció i documentals, llargmetratges televisius i cinematogràfics, programes d’entreteniment basats en continguts culturals.

La tria inicial aplega projectes de realització de continguts que, en molts casos, també podran ser distribuïts per mitjans digitals, com ara xarxes socials o plataformes a demanda. En aquest sentit, la diversificació de plataformes suposa una aposta decidida per reforçar l’ús de la llengua catalana a partir d’una oferta què és variada i plural. Constitueix una mesura que, a més de perseguir la reactivació econòmica del sector audiovisual, vol representar un avanç en la normalització de l’ús del català a les plataformes digitals globals.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere