Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Govern català aprova la signatura d’un acord de col·laboració entre Educació i l’Académie de Montpellier en matèria educativa

Notícia anterior
Notícia posterior

m

L’acord preveu, entre altres, els intercanvis d’alumnat i professorat i els projectes educatius entre centres catalans i francesos

Un dels principals objectius és incrementar el coneixement per part de l’alumnat català de la llengua francesa

 

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Académie de Montpellier per promoure un seguit d’accions conjuntes en matèria educativa i que té com un dels principals objectius incrementar el coneixement per part de l’alumnat català de la llengua francesa. El conveni, amb una durada de quatre anys, s’emmarca en un seguit de programes de mobilitat que Educació du a terme per a alumnat i professorat de diferents etapes educatives, especialment en la formació professional, i que s’afegeix als ja existents amb Quebec, Grenoble i Lió.

Pel que fa a les iniciatives en l’educació general, els principals objectius que es volen aconseguir són els següents:

 • Promoure i desenvolupar l’ensenyament de les respectives llengües a través de programes d’intercanvi de professorat i alumnat i visites d’estudi.
 • Promoure i dur a terme el programa Mobisudnord, de mobilitat individual de l’alumnat.
 • Promoure el desenvolupament de la cooperació entre les seccions europees de l’Acadèmia de Montpeller i les seccions franceses a Catalunya.
 • Desenvolupar associacions entre escoles de primària i de secundària per a la realització de projectes educatius conjunts.
 • Impulsar l’establiment d’una xarxa entre els centres amb seccions bilingües francès-català del Departament dels Pirineus Orientals de l’Acadèmia de Montpeller i els centres de Catalunya que imparteixen matèries curriculars en llengua francesa.

 

En l’àmbit de la formació professional, destaquen les actuacions següents:

 • Aprofundir, desenvolupar i enfortir les relacions existents entre la Generalitat i l’Acadèmia de Montpeller a través d’iniciatives encaminades a establir vincles estrets entre centres educatius d’FP.
 • Promoure accions educatives entre els alumnes per incrementar el seu coneixement d’altres idiomes i cultures de l’espai europeu i la seva competència plurilingüe.
 • Promoure intercanvis educatius en l’àmbit de la formació professional inicial.
 • Promoure la realització de pràctiques per part d’alumnes en altres institucions de formació o empreses del territori de l’altra part.
 • Promoure estades o intercanvis de professors de formació professional inicial i professors de llengua francesa i catalana, per dur a terme activitats pedagògiques o per a la seva pròpia formació.
 • Promoure la cooperació entre els centres de formació professional inicial.
 • Facilitar l’intercanvi d’informació, experiències i pràctiques en les àrees de formació seleccionades.

 

Des de 1999, la Generalitat de Catalunya i l’Acadèmia de Montpeller han signat acords en matèria de cooperació educativa que permeten portar a terme intercanvis transfronterers, reconèixer la importància de l’aprenentatge de les llengües respectives i desenvolupar projectes europeus. L’acord per a l’establiment d’accions de cooperació educativa s’adreça a impulsar la cooperació en matèria de recerca, educació, difusió d’iniciatives pedagògiques i creació de recursos didàctics com a base essencial per al progrés del sistema educatiu.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere