Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Plataforma FESTIVAL DE FESTIVALS: moviment per mancomunar recursos i reactivar la contractació d’artistes

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

coord

Nou entitats de diversos àmbits, com ara festivals de música o associacions cooperatives d’arreu del territori català, impulsen una nova organització davant la crisi econòmica provocada per la Covid-19.

Diverses entitats catalanes, amb diferents experiències i bagatges en el món de la cultura i l’economía social i solidària, s’han unit per crear la plataforma Festival de festivals. Els objectius són apropar i enfortir la cultura i les arts escèniques i musicals, a més de pretendre mancomunar recursos i reactivar la contractació d’artistes durant l’època de crisi econòmica actual generada arran de la crisi sanitària de la Covid-19, una cojuntura en la qual s’ha precaritzat el sector. En el manifest de la plataforma reivindiquen el paper vital de la cultura.

De moment, entre festivals i cooperatives, són nou les entitats que s’han sumat a la iniciativa: Fest+Chapeau de Ribes, El Tingladu de Vilanova, La Causa de Vilanova, Barraques de Sitges, NilakVinyesmar, l’Associació BioritmeEsperanzah! i l’Ateneu Cooperatiu Coopsetània.

La plataforma es presenta com una xarxa oberta a sumar altres iniciatives i col·lectius, altres entitats que vulguin aportar el seu granet de sorra i reivindicar l’art i a la cultura com a eixos de dinamització socialeconòmicvivencial i inclusiu, de generació de pensament críticconsciència social per una regeneració del teixit cultural i donar oportunitats a tothom.

Eina de suport, d’assessorament i ajuda

La voluntat de la plataforma és la d’aportar i crear solucions, compartir-les amb el públic, fer un retorn social a la gent i a altres agents culturals que es trobin en una situació de dificultat, sempre regint-se sota els valors i principis de l’economia social i solidària i circular. La iniciativa aposta i reivindica, a més, una programació plural, capaç de generar nous espais de diàlegtransversals i horitzontals.

Tal com assenyalen des de Festival de Festivals, la nova plataforma vol esdevenir una eina de suport, d’assessorament i ajuda en la programació d’espectacles davant la situació de crisi actual. “Tenim l’experiència, la professionalitat i els contactes per fer realitat les propostes que ens plantegin”, manifesten.

Des del Festival de Festivals s’ha creat l’adreça de correu electrònic festivaldefestivals@gmail.com per posar-la a disposició de tothom que estigui interessat a unir-se a la iniciativa, ja sigui des de l’administració pública, col·lectius o entitats del sector artístic i cultural.♦

 Text de Carlos Faneca / LaviniaNext / Xarxanet.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere